Basák Eltona Johna Bob Birch zemřel, spáchal sebevraždu

Vydáno 17.08.2012 | autor: redakce

Světově uznávaný baskytarista a člen doprovodné kapely Eltona Johna Bob Birch byl nalezen ve svém domě v Los Angeles mrtvý. Příčinou smrti byla pravděpodobně sebevražda.

Basák Eltona Johna Bob Birch zemřel, spáchal sebevraždu Basák Eltona Johna Bob Birch zemřel, spáchal sebevraždu


bob_birch"Jsme velmi smutní, že musíme oznámit náhlou smrt Boba Birche," stojí na oficiálních stránkách Eltona Johna. "Bob byl v kapele Eltona Johna od roku 1992 a stal se tak nejdéle sloužícím členem."

Koroner Ed Winter z Los Angeles oznámil, že Birch byl nalezen mrtvý ve svém domě se střelnou ránou skrz hlavu. Případ je vyšetřován jako sebevražda, přestože se nikde nenašel žádný dopis na rozloučenou a Birch údajně nebyl pod vlivem drog ani alkoholu.

Elton John prohlásil, že ho smrt jeho blízkého kolegy zničila. "Bob byl pro mě rodina," uvedl John. "Byl v mé kapele přes dvacet let a společně jsme odehráli přes 1400 koncertů. Byl jedním z největších hudebníků, se kterými jsem pracoval, a nepamatuju se, že by za celou dobu naší spolupráce zahrál nebo zazpíval falešný tón. Nemohu najít slova, jak popsat tuto tragickou smrt, a jak moc jsem ho miloval. ať odpočívá v pokoji," dodal John.

Bob Birch kromě Eltona Johna pracoval s celou řadou slavných osobností. Svým talentem přispěl na album Lucianna Pavarrottiho The Duets z roku 2008, znám je také prací s B.B. Kingem. živě vystupoval s celou plejádou interpretů, jmenujme například Stinga, Erica Claptona, Tinu Turner, Billyho Joela, Stevieho Wondera, ale i skupiny Backstreet Boys či Spice Girls.

Bob Birch zemřel ve věku šestapadesáti let. Po sobě zanechal truchlící manželku Michelle a syna Jonathana. 



map 

zavřít