Wednesday 13 přivezou do Prahy horror punk

Vydáno 31.10.2012 | autor: redakce

Do Prahy a Bratislavy se po čtyřech letech řítí horror-punkrocková formace Wednesday 13. Společně s nimi se na obou koncertech představí také aktuální objev české scény v podobě Bitch and Chips.

Wednesday 13 přivezou do Prahy horror punk Wednesday 13 přivezou do Prahy horror punk


wednesday foto1

Pražský koncert se uskuteční 4. listopadu v Nové Chmelnici v Praze. V Bratislavě zahrají obě formace o dva dny později, konkrétně 6. listopadu v klubu Randal.

Wednesday 13 není pouze jméno hlavní hvězdy středečního večera, ale také pseudonym duchovního otce celého projektu, Josepha Poola. Ten se svého občanského jména vzdal a je znám právě jako Wednesday. Od člověka, který v kolonce povolání udává "motherfucker", spoluvytváří komiks s názvem "Thirteen Dead Kids" a jehož velkým vzorem je Alice Cooper, snad ani nemůžete očekávat nic normálního.

První vizitkou Wednesday 13 bylo album Transylvania 90210: Songs of Death, Dying, and the Dead, které katapultovalo kapelu z potemnělých hřbitovů do koncertních síní po celém světě. Následovali v rychlé sledu vydané desky Fang Bang, Skeletons, Bloodwork a žívák Fuck It, We'll Do It Live. Z americké sestavy se během několika let stal jeden z čelních představitelů hudebního stylu, kterému v minulosti vyšlapal cestičku Marilyn Manson a v současnosti ho svým způsobem zosobňují třeba The Misfits.

V letošním roce vydali W13 EP s názvem Spook and Destroy a na příští rok plánují zbrusu nové album The Dixie Death.

{vypnoutlink:Death}



TZ, ape

zavřít