Kdo získá Grammy? Jsou známy nominace

Vydáno 07.12.2012 | autor: redakce

Fun., Mumford & Sons, Frank Ocean, Jay-Z, Kanye West a The Black Keys; tato jména se nejčastěji objevují v aktuálních nominacích prestižních cen Grammy, zveřejněných 5. prosince v Nashvillu.

Kdo získá Grammy? Jsou známy nominace Kdo získá Grammy? Jsou známy nominace


grammy1
Fun.
Během nominačního večera 55. ročníku Grammy Awards se rozhodovalo v osmi desítkách kategorií. V té nejsledovanější, Nahrávka roku, figurují: Black Keys (Lonely Boy), Kelly Clarkson (Stronger), Fun. (We Are Young), Gotye (Somebody That I Used To Know), Frank Ocean (Thinkin About You), Taylor Swift (We Are Never Ever Getting Back Together).

O zlatý gramofonek za Album roku se utkají The Black Keys (El Camino), Fun. (Some Nights), Mumford & Sons (Babel), Frank Ocean (Channel Orange), Jack White (Blunderbuss). Nováčkem roku se stane někdo z pětice: Alabama Shakes, Fun., Hunter Hayes, The Lumineers, Frank Ocean.

V kategorii nejlepší rockové album změří síly The Black Keys (El Camino), Coldplay (Mylo Xyloto), Muse (The 2nd Law), Bruce Springsteen (Wrecking Ball) a Jack White (Blunderbuss). Čtyři z pěti těchto interpretů se zároveň potkají i v kategorii Nejlepší rocková skladba.

Výsledky všech kategorií 55. ročníku budou slavnostně vyhlášeny 10. 2. 2013.



ape


grammy2_top
zavřít