ČT Art: hudba v České televizi každý den

Vydáno 26.02.2013 | autor: redakce

Česká televize spustí 31. srpna nový kanál ČT art, jenž se každý den od osmi večer do půl druhé ráno bude věnovat kultuře. Podle výkonného ředitele ČT art Tomáše Motla dostane výrazný prostor také hudba.

ČT Art: hudba v České televizi každý den ČT Art: hudba v České televizi každý den


440741Logo nového kanálu ČT artMotl prozradil iReportu, že hudba bude mít na novém kanálu prostor každý den. V prime timu v úterý od 20:25 půjde o současnou českou hudbu, ve středu od 23:30 zazní žánry jako jazz, etno nebo world music a v pátek od 23:30 bude prostor pro rockové koncerty. Hned třikrát týdně se na kanálu objeví klasická hudba. Hudba se bude v menší míře objevovat také v dalších pořadech jako např. Slovenské okno, kde přijdou na přetřes i slovenské hudební pořady, dále v pořadu o autorech Klobouk dolů, jednou měsíčně v kulturním magazínu Terra musica a dalších.

Velký význam bude mít i pravidelná kritická talk show o kultuře s pracovním názvem Ať hodí slovem, jež se bude věnovat každý den jiné kulturní oblasti, či připravovaný pořad Kulturní bedekr, kde se budou objevovat pozvánky a praktické infomrace o akcích u nás i v zahranicí. Hudba dostane důstojný prostor také v Událostech v kultuře každý den od 20 hodin.

440925Detaily chystaných změn prozradil iReportu výkonný ředitel ČT art Tomáš MotlHudba bude mít na ČT art různorodou formu od živých koncertů a záznamů koncertů přes komponované večery, dokumenty a publicistiku až po zpravodajství se živými vstupy z koncertů či festivalů a diskusní a servisní pořady. Podle Motla směřovaly k tomuto řešení všechny diskuse a úvahy o kulturním vysílání v ČT, které televize vedla v průběhu roku 2012.

Česká televize odtajnila plány na nový kanál ve čtvrtek 21. února, kdy na tiskové konferenci oznámila, že kulturní kanál se bude zatím střídat s dětským kanálem ČT:D, jenž bude mít prostor přes den. V budoucnu by se podle vedení televize měly oba kanály osamostatnit. "Vysílání kulturních pořadů patří k jedné ze základních funkcí veřejnoprávního média. Zřízením vlastního kanálu získává kultura poprvé v historii České televize ucelený a pravidelný prostor v hlavním vysílacím čase," dodal generální ředitel České televize Petr Dvořák.

zdroj: ČT24, ape, foto: Štěpán Janda


440741_top
zavřít