Zemřel Otis "Damon" Harris, někdejší zpěvák The Temptations

Vydáno 25.02.2013 | autor: redakce

Otis "Damon" Harris se k vokální skupině The The Temtations přidal v sedmdesátých letech a získal s nimi tři ceny Grammy. Zemřel v pondělí 18. února ve věku 62 let po dlouhém boji s rakovinou prostaty.

Zemřel Otis Zemřel Otis "Damon" Harris, někdejší zpěvák The Temptations


the-temptations-1972-damonharrisOtis Harris (první zprava) si kvůli působení v The Temptations změnil křestní jméno na DamonBaltimorský rodák Otis Harris byl fanoušek The Temptations už jako teenager. Spolu se třemi spolužáky založil revival Temptations s názvem The Young Tempts, později přejmenovaný na The Young Vandals. Průlom nastal v roce 1971, kdy se po odchodu jednoho ze zpěváků The Temptations připojil ke svojí vysněné kapele.

Jelikož ve skupině tou dobou působil už jeden Otis, Harris si změnil křestní jméno na Damon. V následujících letech se podílel na několika hitech kapely jako Papa Was a Rollin' Stone, Take a Look Around a Masterpiece. O pár let později skupinu opustil a vrátil se ke svojí původní sestavě, přejmenované na Impact. Harris natočil také jedno sólové album s názvem Silk.



zdroj: rollingstone.com

zavřít