Žánroví Andělé rozdáni. Radují se i Boris Carloff a Pipes and Pints

Vydáno 09.03.2013 | autor: redakce

Osmého března se udílely žánrové ceny Anděl. Slavnostní předávání se konalo v pražském Paláci Akropolis, kde našlo majitele devět sošek.

Žánroví Andělé rozdáni. Radují se i Boris Carloff a Pipes and Pints Žánroví Andělé rozdáni. Radují se i Boris Carloff a Pipes and Pints


044mik460_1Anděla za v kategorii Alternativní hudba získali Please the Trees. Cenu převzal jejich zpěvák Václav Havelka.Alternativní hudbu ovládli Please The Trees s deskou A Forest Affair, kteří si v touze po světovějším zvuku zajeli až do Kalifornie. Králem elektronické hudby se stal Boris Carloff s albem Escapist, který v nedávné době vyhrál také cenu Apollo. Na albu pracoval téměř čtyři roky a podílela se na něm řada dalších jmen jako např. Ghetto Priest, Doug Yowell, James Cook, Terezie Kovalová a Jakub Antl. Boris Carloff má čtyři nominace také v hlavních kategoriích. Přímý přenos z předávání cen proběhne 16. března.

V ranku folk&country zvítězily Vzduchoprázdniny Karla Plíhala, kategorii Hard & Heavy byli oceněni Master's Hammer s albem Vracejte konve na místo. Zbrusu novou kategorii Punk & Hard core ovládli pražští punk rockoví Pipes and Pints. Kompletní seznam oceněných je následující:

Alternativní hudba: Please The Trees - A Forest Affair
Elektronická hudba: Boris Carloff - The Escapist
Folk & Country: Karel Plíhal - Vzduchoprázdniny
Hard & Heavy: Master's Hammer - Vracejte konve na místo
Hip-hop & R'n'b: Hugo Toxxx - Bauch Money Mixtape
Jazz & Blues: Inner Spaces feat. David Dorůžka - Light Year
Punk & Hard core: Pipes and Pints - Found & Lost
Ska & Reggae: MikkiM - Offbeat Rhapsody
World Music: Tomáš Kočko a Orchestr - Cestou na jih



text: Karolína Jedličková, foto: cenyandel.cz

zavřít