SOUTĚŽ S ROCCO DeLUCOU

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Charismatický americký objev Rocco DeLuca vystoupí sólově akusticky den před koncem roku v Paláci Akropolis. Na koncertě představí publiku kritikou ceněné skladby z debutového alba I Trust You To Kill Me. Přijměte pozvání na poslední událost roku 006!

SOUTĚŽ S ROCCO DeLUCOU SOUTĚŽ S ROCCO DeLUCOU

"Pravé blues umřelo, když mu vzali náboj," říká na první pohled plachý a skromný Rocco DeLuca. "Aby se vrátily staré dobré časy, je zapotřebí ponořit se pořádně do vlastní duše, vrátit zpátky do muziky punkové prvky, to je jediná cesta jak smysluplně hrát." Takové je nové album Rocco DeLucy "I Trust You To Kill Me", plné dravosti a odhodlání. Vyzývá posluchače k tomu, aby zažili pořádnou hudební revoluci.

Hudba byla nejdůležitější částí DeLucova života odjakživa. "Můj otec jezdil na turné s Bo Diddleym jako kytarista. Pamatuju si, jak si se strýcem užívali nočních jam sessions, já se uvelebil ve strýcově futrálu od kytary a usnul tam," směje se DeLuca. Když povyrostl, většina jeho přátel hrála a poslouchala punk, jeho rodinné kořeny však byly v blues. Tyhle dva extrémy se v něm bouřily a hledaly svou cestu. Po deseti letech hraní přišly nabídky na koncerty s Taj Mahalem, Johnem Mayallem nebo John Lee Hookerem. Nějaký čas strávil i na turné s Johnny Cashem.























Veškeré zkušenosti zúročil právě na debutu I Trust You To Kill Me. Od svůdné a dravé Gift k naivním a srdečným písním jako Speak To Me a Favor, DeLuca přiláká svou nabídkou bezbrannosti, ale zároveň vnitřní síly, což je jedinečné. Na desce je rozpoznatelný vliv umělců jako je např. Jeff Buckley, Neil Young a Robert Johnson. DeLucova hudba je pestrobarevná a pozoruhodná, jako cesta jeho samotného, se zastávkami u drogových dealerů (Dope), přes londýnské hospůdky šedesátých let (Swing Low) a zakouřené kavárny (Bus Ride).

DeLuca dává do muziky všechno a jeho texty vycházejí přímo z jeho srdce. I Trust You To Kill Me je přesně tím co DeLuca sám hledal, prožil, našel… Souhrn cesty za vášní, tak jak ji vidí chlap, jak ji prožívá a jak s ní experimentuje – tak jako spousta lidí, kteří to tak mají nebo to časem poznají. Po jednom poslechu prostě chcete znovu zkusit to štěstí… 
A šanci máte v Akropoli, 30. prosince, v 19:30 hodin.
























DVA KRÁT DVA JE LUCA


Do Akropole jste srdečně zváni pořadatelskou agenturou 10:15 a dva z vás mohou v soutěži na iReport.cz získat po dvou volňáscích. Stačí odpovědět na následující, vánočně vstřícnou otázku:

Album "I Trust To Kill You" je Roccovo

A) první
B) druhé
C) šesté.

Odpovědi zasílejte na mail marketing@ireport.cz, v předmětu uveďte "Rocco". Nezapomeňte připojit Vaše jméno a nejlépe i mobilní kontakt. Hrajeme o dva páry volných vstupů na koncert Rocco DeLuca 30.12 v Akropoli. Uzávěrka soutěže je ve čtvrtek 28.12. v 10:15 hodin. Výherci budou kontaktováni (proto je výhodou mobilní kontakt).

Více nastránkách www.roccodeluca.com nebo www.myspace.com/roccodeluca.
zavřít