Neruda po dvou letech zabouří v Praze. S ním i Vladimir 518 a Vojta Dyk

Vydáno 09.05.2013 | autor: redakce

Společný projekt Matěje Rupperta a Romana Holého se po delší době objeví před domácím pražským publikem. Neruda 10. května v La Fabrice představí také nového bubeníka skupiny Martina Valihoru.

Neruda po dvou letech zabouří v Praze. S ním i Vladimir 518 a Vojta Dyk Neruda po dvou letech zabouří v Praze. S ním i Vladimir 518 a Vojta Dyk

Neruda 4



























Projekt Neruda založili Matěj Ruppert a Roman Holý před třemi lety. Dva roky ale skupina v Praze nehrála, jelikož dlouho hledala náhradu za bubeníka Miloše Dvořáčka. "Teď s námi v Praze poprvé a celkem na třetím koncertě vystoupí bubeník Martin Valihora, což je velká osobnost slovenské hudby, dneska už naprosto světový hráč, který hraje s velkýma jazzovýma muzikantama po celým světě - v Japonsku ve Spojených Státech a teď hraje i s náma. My jsme všichni rádi, že ho to s náma baví, protože on tu kapelu nabíjí novou, jinou energií a ty koncerty s ním zatím byly úplně životní," vysvětluje dlouhou odmlku před pražským publikem Matěj Ruppert.

Na koncertě v La Fabrice skupina zahraje všechny "nerudné" písně z desky Neruda, která vyšla na jaře 2010. Diváci se ale můžou těšit také na novou píseň, kterou kapela dala dohromady na soustředění, a také dva hosty. Těmi budou Vladimir 518 a Vojta Dyk.

V aktuální sestavě, jejíž název prý Matěj s Romanem vyhandlovali s Danem Bártou, který Nerudu původně vymyslel, v současnosti hrají: Matěj Ruppert (zpěv), Roman Holý (baskytara, klávesy), Martin Valihora (bicí), Lukáš Martínek (kytara), Petr Škarohlíd (kytara) a Frederik Janáček (baskytara).




TZ, ape

zavřít