Na Sziget se chystají i Nick Cave a Franz Ferdinand

Vydáno 24.05.2013 | autor: redakce

Pořadatelé maďarského festivalu Sziget ohlásili pětici nových interpretů. Program doplní Nick Cave se znovuobnoveným souborem Bad Seeds, jedna z nejpopulárnějších nezávislých kytarovek minulého desetiletí Franz Ferdinand nebo nizozemský elektronický projekt Noisia.

Na Sziget se chystají i Nick Cave a Franz Ferdinand Na Sziget se chystají i Nick Cave a Franz Ferdinand

Franz-Ferdinand-2Jedním z headlinerů Szigetu budou Franz Ferdinand

Básník, spisovatel, provokatér, rocková hvězda, to vše je Nick Cave. Muž mnoha talentů letos vydal novou studiovou nahrávku Push The Sky Away. Tu Nick Cave s Bad Seeds z pozice jednoho z headlinerů festivalu představí i návštěvníkům Szigetu.

Franz Ferdinand ze skotského Glasgow se během posledního desetiletí stali jednou z nejpopulárnějších britských kapel a získal řadu ocenění. Vydání čtvrtého alba je na spadnutí a ponese název Right Thoughts, Right Words, Right Action.

Menší pódium zažije vystoupení hlasitého elektronického projektu tria Nik Roos, Martijn Sonderen a Thijs de Vlieger - Noisia. Jejich hudbu je možné slyšet v řadě počítačových her i hollywoodských trhácích a pravidelně spolupracují s největšími jmény elektronické scény jako je Skrillex, Pendulum nebo Prodigy. Zcela poprvé na Szigetu vystoupí sestava !!! a na Ostrov svobody dorazí ze švědska také Jason Diakité aka Timbuktu.

Festival se uskuteční od 5. do 12. srpna v Budapešti a vedle nově ohlášených jmen se mohou návštěvníci těšit na hvězdy jako např. Biffy Clyro, Editors, Blur, Mika, Regina Spektor, David Guetta, Ska-P, Enter Shikari, Dizzee Rascal nebo Katy B.

TZ, ape



 

Franz-Ferdinand-2013 TOP

zavřít