IRSKÁ A ČESKÁ HUDBA NA JEDNÉ LODI

Vydáno 18.01.2007 | autor: redakce

VÁCLAV KOUBEK přebásnil irské a keltské tradicionály a společně s irskou skupinou THE HOGS se představí nejen na koncertech, ale společně natočí i CD.

IRSKÁ A ČESKÁ HUDBA NA JEDNÉ LODI IRSKÁ A ČESKÁ HUDBA NA JEDNÉ LODI

The Hogs je jméno irské skupiny, která vystupovala po celém světě a která v loňském roce poprvé hostovala ve střední Evropě. Představili se mj. na festivalu Eurotrialog Mikulov či Trutnov Open Air a vyprodali několik klubových představení. U českého piva se potkali s harmonikářem Václavem Koubkem, se kterým si okamžitě padli do oka a dohodli se na vytvoření společného projektu. Václav Koubek přebásní do češtiny irské a keltské tradicionály a s doprovodem The Hogs natočí CD.



Skvělého nápadu se chopilo vydavatelství Indies a celá myšlenka se stane v roce 2007 skutečností. Vůdčí osobnost The Hogs Michael Casey dokonce zkomponoval pár skladeb i pro Shane MacGowana (Pogues). Václav Koubek je zase ojedinělý český hudební samorost.



Jak to všechno hudebně dopadne, se ukáže již následující týden. V severočeské Smržovce, na stejném místě, kde našel azyl i Slet bubeníků, zažije celosvětovou koncertní premiéru nové česko-irského hudební těleso.

Koncerty:

25.01. Smržovka Parkhotel
26.01. Zimní Colours of Ostrava
27.01. Rožnov pod Radhoštěm Harcovna
01.02. Bratislava, Za zrkadlom (Hogs)
02.02. Cheb, Produkční centrum (Hogs)
03.02. Praha, Abaton - Rock for people (Hogs & Koubek)

Další koncerty jsou připraveny na červen a srpen 2007

Ukázky si můžete poslechnout na stránkách kapely přímo zde.
zavřít