MARKOVIĆOVI Z PRAHY DO OSTRAVY

Vydáno 22.01.2007 | autor: redakce

Král balkánské dechovky BOBAN MARKOVIĆ se svým dvanáctičlenným Orkestarem vystoupí tento týden na dvou koncertech v České republice – 26. ledna v pražském Paláci Akropolis a o den později na dvoudenním festivalu Zimní Colours of Ostrava.

MARKOVIĆOVI Z PRAHY DO OSTRAVY MARKOVIĆOVI Z PRAHY DO OSTRAVY

Boban i Marko Marković Orkestar, jak zní současný celý název kapely, je v posledních deseti letech vůbec nejlepší a nejuznávanější srbskou dechovkou a Boban Marković zřejmě nejlepším trumpetistou, kterého Srbsko mělo v posledních 20letech. Jméno syna Marka se do názvu kapely dostalo díky tomu, že v den svých osmnáctých narozenin na 29. února 2006 převzal kapelu po svém otci. Na podiu však vystupují nadále oba dva.



K programu nadcházejících koncertů Boban Marković říká: „Oproti posledním vystoupením u vás v létě 2006 zahrajeme několik nových písní z alba, které připravuje Marko. Zazní také několik skladeb z filmu „Guča!“, kde hrál Marko hlavní mužskou roli a zároveň složil část hudby.“

Guča! je nový film režiséra Dusana Miliće spoluprodukovaný Emirem Kusturicou, který by měl mít premiéru na letošním Berlinale. Film je milostným příběhem Romea a Julie na proslulém festivalu balkánské dechovky v srbské Guče, kde sám Boban Marković několikrát získal titul „nejlepší trumpetista“ a Orkestar „nejlepší orchestr“.

info na www.palacakropolis.cz a www.coloursofostrava.cz
zavřít