Pearl Jam: Nadílka nekončí

Vydáno 30.01.2007 | autor: redakce

Po úspěšném turné, zakončeném na Havaji, pokračují Pearl Jam v pilné práci. Sotva potěšili fanoušky novým Christmas singlem (víme, kde ho lze slyšet), už se objevují zprávy o dalších koncertech.

Pearl Jam: Nadílka nekončí Pearl Jam: Nadílka nekončí

Tzv. Christmas singl vychází každý rok v limitované vinylové edici a náleží tradičně pouze fanouškům, organizovaným v oficiálním fan clubu. Každý výlisek proto následně budí enormní zájem na různých aukčních serverech a mezi sběrateli na celém světě.

Stejně napjatě vždy očekávají fanoušci, jaké skladby PJ na vánoční singl vyberou. A nikomu ani trochu nevadí, že Vánoce jsou pro PJ "pohyblivým svátkem", takže singlík se občas objeví i s několikaměsíčním zpožděním. Trpělivost přináší růže, ne?



Letos se "stranou A" stane cover verze písně od The Who „Love Reign O’er Me“. Song s pro Pearl Jam hodně netypickým zvukem se objeví i v novém filmu Reign Over Me režiséra Mikea Bindera (premiéru bude mít koncem března).

Na straně B bude také cover, a to konkrétně živá verze „Keep On Rockin’ in the Free World“ Neila Younga, častá položka přídavkových setů PJ. V rámci australské akce Make Poverty History si v listopadu 2006 Youngovu klasiku spolu s PJ střihli Bono a The Edge z U2. A vzhledem k povaze koncertu si rytíř Bono neodpustil ani malé lyrické vylepšení již tak notně politického textu.



Nejste-li členy Ten Clubu, nezoufejte. První stranu Christmas singlu si můžete poslechnout na MySpace stránkách Pearl Jam, video ze společného australského vystoupení pro změnu najdete ZDE.

YOU FORGOT POLAND!

Výtky četných polských fanoušků, neskrývajících během koncertu PJ v Sazka Areně rozhořčení z toho, že chlapci ze Seattlu k nim na sever nezavítají, byly zřejmě vyslyšeny. Mezi potvrzenými daty LETOŠNÍHO TURNÉ je i koncert na stadionu v Chórzowě 13. června 2007. Na stejném místě hráli mj. U2 v červenci 2005.

Keep on rockin’ in the free world!

www.pearljam.com
zavřít