Tomáš Klus podpořil postižené a chystá se natáčet nové album

Vydáno 20.08.2013 | autor: redakce

Tomáš Klus a jeho doprovodní muzikanti známí jako Cílová skupina odjeli sérii letních koncertů na podporu Studia Oáza, které pomáhá mentálně postiženým lidem. V rámci turné vybrali pro Studio 400 tisíc Kč.

Tomáš Klus podpořil postižené a chystá se natáčet nové album Tomáš Klus podpořil postižené a chystá se natáčet nové album

TK 2013 10 01TK 2013 03 01

Tomáš Klus zakončil letní open air turné Konečně venku koncertem 16. srpna v Třeboni. V rámci celého turné odjela kapela ve složení Tomáš Klus - Jiří Kučerovský - Jan Lstibůrek - Petr Škoda sedm koncertů, které navštívilo celkem 20 tisíc fanoušků a část výtěžku z prodeje vstupenek šla právě na podporu Studia Oáza, které je neziskovou organizací a nabízí kulturní, vzdělávací a umělecké aktivity pro lidi s mentálním postižením.

"Doufám, že Oáza poskytne návštěvníkům tutéž oázu jako mně a přenese je do světa, kde není nutné hrát hry a působit na okolí tak, jak si jeden myslí, že by působit měl. Přátelé ze Studia Oáza zkrátka jsou a jsou tak šťastni. Stávají se tak, alespoň pro mě, učiteli v cestě k bytí v přítomném okamžiku, kteréžto vnímám jako žádoucí, neboť nenutí člověka být tím, kým ve skutečnosti není," pronesl Tomáš Klus ještě před turné na adresu Oázy.

Do konce srpna kapela ještě navštíví poslední letní festivaly (24. 8. České hrady - Bezděz, 30. 8. Výrava u Hradce Králové, 31. 8. Moravské hrady - Bouzov a festival Loděnice v Piešťanech). Od září se pak bude Tomáš Klus věnovat natáčení nového alba. Nový materiál dával dohromady v průběhu celého léta společně s Jiřím Kučerovským, který se při skládání zapojil víc než u předchozích nahrávek. Klus nevylučuje, že by se na desce mohl objevit i nějkaý experiment, například v podobě elektroniky.

TZ, ape

 

zavřít