Arakain oslaví výročí s orchestrem

Vydáno 26.02.2007 | autor: redakce

Arakain oslaví čtvrtstoletí své existence koncertem ve velkém stylu. Společně s nimi vystoupí Plzeňská filharmonie. Show proběhne 20. dubna v Praze.

Arakain oslaví výročí s orchestrem Arakain oslaví výročí s orchestrem

Fanoušci se můžou těšit nejen na stávající sestavu, ale i na bývalé členy. Prozatím potvrdili účast Aleš Brichta a Lucie Bílá. Cesta Arakainu začala již v roce 1982. V letech 1984-1986 s formací vystupovala také Lucie Bílá. Kapela postupem času rychle prorazila vlastní osobitou tvorbou a výjimečnými Brichtovými texty. V hudebních anketách nasbírala mnoho titulů. V roce 1996 obdržela Zlatou desku za prodej alba Legendy a o čtyři léta později byla oceněna také cenou České hudební akademie a Andělem 2000.



V roce 2002 řady souboru opustil zpěvák Aleš Brichta a na jeho místo nastoupil Petr Kolář, se kterým byla natočena alba Metalmorfoza a Warning! Petr Kolář se začal od jara 2005 věnovat sólové dráze a na jeho místo nastoupil Jan Toužimský. Arakain dnes tedy vystupuje v obsazení Jan Toužimský (zpěv), Jiří Urban (kytara), Miroslav Mach (kytara), Zdeněk Kub (baskytara) a Lukáš Doksanský (bicí).

www.arakain.cz
zavřít