Ceny Anděl znají nominace. Míří více alternativním směrem

Vydáno 25.03.2014 | autor: redakce

V prvním kole cen Andělů rozhodovali akademici v celkem sedmi hlavních kategoriích. Ve třech z nich se umístila sestava ILLE, dvě sošky může získat další nováček Never Sol, osvědčení Kryštof či Monkey Business.

Ceny Anděl znají nominace. Míří více alternativním směrem Ceny Anděl znají nominace. Míří více alternativním směrem

ille n3ILLE mohou získat tři sošky


V prestižní kategorii Album roku má své želízko rapper Vladimir 518, jehož druhá řadová deska Idiot uspěla už v polovině března v žánrových Andělech i v hudební anketě Žebřík. V téže kategorii mají zastoupení letošní držitelé ceny hudební kritiky Apollo Bratři Orffové s deskou Šero a Michal Horáček s projektem Český kalendář.

Nejúspěšnějším interpretem letošního ročníku je kapela ILLE kolem zpěvačky Olgy Königové. Čtveřice, jež v loňském roce vypustila debut Holka ve tvý skříni, může uspět v kategoriích Skupina, Objev a Skladba.

Vedle nových jmen a interpretů mířících mimo hlavní proud bodovala i tradiční jména. O sošku za Skladbu roku se budou ucházet Kryštof s Tomášem Klusem s písní Cesta nebo Mandrage se skladbou Silulety.

Slavnostní vyhlášení proběhne v Hudebním divadle Karlín 14. května. Oproti loňskému roku, kdy o výsledcích rozhodovala Akademie populární hudby v přímém přenosu, se bude hlasovat předem elektronicky.

 

NOMINACE ANDĚL 2013

 

Skupina

Bratři Orffové
ILLE
Mandrage

Zpěvák

Bárta Dan
Dyk Vojtěch
Ruppert Matěj

Zpěvačka

Debbi
Dusilová Lenka
Never Sol

Objev

ILLE
Lenny
Never Sol

 

 

Album

Český kalendář - Michal Horáček
Idiot  - Vladimir 518
Šero - Bratři Orffové

Skladba

Cesta - Kryštof ft. Tomáš Klus
Holka ve tvý skříni - ILLE
Siluety - Mandrage

Klip

Cesta - Kryštof ft. Tomáš Klus
Kilovej bůh - Vladimír 518
Up To Speed Now - Monkey Business

 

ape

zavřít