Frequency vzkazují fanouškům: Nalaďte se na naše frekvence!

Vydáno 30.04.2014 | autor: Daniel Maršalík

Mají jen rok po maturitě a velkou chuť přidat se k "nové slovenské vlně". Čtveřice Frequency už nabídla fanouškům své první EP Red'o'Metry a k titulní skladbě natočila netradiční klip. Nyní vyjíždějí na česko-slovenské turné.

Frequency vzkazují fanouškům: Nalaďte se na naše frekvence! Frequency vzkazují fanouškům: Nalaďte se na naše frekvence!

frequency - kapela

Angličtina z úst slovenských interpretů přestala být nevýhodou. Posluchači bez výhrad přijali anglicky zpívající Celeste Buckingham, Nelu Pociskovou nebo Peter Bič Project. Rozhodli se pro ni i chlapci ze skupiny Frequency. "Už jen s úsměvem vzpomínáme na naši celkem první písničku, která byla plná interního humoru, o čemž svědčí i její název Pišta, vážně!," říká bubeník Filip Zubko. "Nikdy jsme ji však do koncertního playlistu nezahrnuly a přeorientovali jsme se výhradně na angličtinu."

Frequency dnes spolu s Filipem tvoří zpěvák a hráč na kytaru Mário Jenčo, kytarista, klávesák a vokalista Dominik Šandor a baskytarista Marek Nguyen. Trojice Filip, Mário a Dominik se znala už od dětství, všichni chodívali na tutéž základní uměleckou školu ve Vranově nad Topľou na hodiny klavíru. Exotického basáka s vietnamskými kořeny našli díky společným kamarádům.

Na prvním EP skupiny Frequency, které vyšlo v únoru, najdete kromě titulní skladby Red'o'Metry i písničky Raindown, Hail To The Birds, That 's Not What I Mean a Exit. "Texty, které píšu, jsou většinou o ženách. Popravdě, někdy si trochu vymýšlím, v mém životě bylo zatím jen pár žen," prozradil Mário Jenčo.

Ke skladbě Red'o'Metry udělala skupina ve vlastní režii i originální videoklip natočený na jeden záběr. "Bylo to komplikovanější, než se možná někomu podle výsledku může zdát. Natáčeli jsme na zpomalenou verzi písničky, která měla téměř devět minut, ale i tak jsme museli všechno přesně nacvičit a synchronizovat," řekl Filip.

Koncerty skupiny Frequency
30. 04. Bratislava, British Rock Stars
01. 05. Brno, Klub Desert
02. 05. Praha, La Loca Music Bar
16. 05. Košice, Tabačka Kutlurfabrik
31. 05. Prešov, Wave Klub
06. 06. Poprad, Groteska art & coffee

TZ, dm

zavřít