Festival Struneři přivítá kytarové mistry: zahrají Michal Pavlíček i Radim Hladík

Vydáno 09.05.2014 | autor: redakce

Vybraná hudební společnost si dá dostavení v pražském NODu. Chystá se tu festival s názvem Struneři, kde během dvou dní, konkrétně 12. a 13. května, zazní kytara v podání Michala Pavlíčka, Radima Hladíka, Joea Karafiáta nebo Michala Pelanta.

Festival Struneři přivítá kytarové mistry: zahrají Michal Pavlíček i Radim Hladík Festival Struneři přivítá kytarové mistry: zahrají Michal Pavlíček i Radim Hladík


Michal Pavlicek img 2074Michal Pavlíček


Nejvýraznější osobností festivalu je jeden z předních mistrů tohoto nástroje v Česku Michal Pavlíček, který je výborným skladatelem rockových opusů, působivých balad, stejně tak je vyhledávaným autorem symfonické a scénické hudby. Michal Pavlíček je také častým producentem i mentorem mladých hudebníků, hudební veřejnosti je známý především ze skupiny Pražský výběr.

Další výraznou osobností programu festivalu bude kytarista Radim Hladík spolu se stále velmi oblíbenou bigbítovou kapelou Blue Effect, které propůjčuje svůj hlas Honza Křížek.


Nebudou chybět ani nové tváře hudební scény, resp. nová spojení, nicméně všichni interpreti jsou již ostřílenými hudebníky. Vystoupí kytarista Davida Kollera Michal Pelant, muzikant Lukáš Chromek z Airfare a duo IAN v NODu pokřtí svou debutovou desku Voyage. Poprvé živě zahraje psychedelický projekt Munroe - Jan Kunze a Vláďa Jaške. Spojení kytary a cella představí duo Calm Season v podání Terezie Kovalové a Adama Vopičky.

Akce se uskuteční vždy od 17.00, kdy celý program odstartují tématické workshopy, koncertní část bude probíhat od 19.00 do 22.00. Poté budou následovat komorní projekce a kytarové exhibice. Lístky jsou k dostání ve dvou variantách: buď jako jednodenní pas za 200 Kč, nebo jako permanentka na oba dva dny za 350 Kč.

TZ, ape, foto: Veronika Matějková

zavřít