Festival United Islands startuje klubovou nocí, uzavře ho DJ Shadow

Vydáno 19.06.2014 | autor: redakce

Festivalu United Islands předchází tradičně Klubová noc. Již ve čtvrtek 19. června tak 20 míst v Praze ožije živou hudbou. Vstup do všech klubů bude zdarma.

Festival United Islands startuje klubovou nocí, uzavře ho DJ Shadow Festival United Islands startuje klubovou nocí, uzavře ho DJ Shadow


DJ Shadow 2014DJ Shadow


První koncert, kterým letošní Klubová noc začne, budou indie-rockeři Wild Tides v klubu Újezd. V Chapeau Rouge se představí např. Peter Pan Complex, v Roxy Věc Makropulos, v Rock Café První hoře. Do programu je zařazen i nový industriální prostor Nákladového nádraží Žizkov, kde zahrají třeba Kieslowski či Katarzia. Specialitou bude i koncert Nylon Jail v Paláci Akropolis, kde se zpěvák Jiřin nechá přímo při koncertě potetovat.


Samotný open air United Islands startuje v pátek ve 14:30 s Republic of Two, kteří symbolicky pokřtí Kinského zahradu. Následovat budou vystoupení v čele s Ellou Eyre, Bajofondo, Childhood, Ohm square a mnoha dalšími. Do Kinského zahrady se prodává permanentka na oba dva dny za 250 Kč, všechny ostatní scény - Střelák, Kampa, Petřín, Újezd a Žofín - budou tradičně zdarma.

Festival vyvrcholí o půlnoci ze soboty na neděli, kdy na pódium MeetFactory vystoupí DJ Shadow a na oficiální afterparty tak letošní ročník zakončí. Vstupenky do Kinského zahrady i DJ Shadow se prodávají na stránkách festivalu.

TZ, ape

zavřít