Nové album Richarda Müllera pokřtil slovenský prezident

Vydáno 12.10.2014 | autor: Daniel Maršalík

Po loňském úspěchu s projektem Hlasy, v němž se Richard Müller spojil s vokální skupinou Fragile, nyní vychází rovnou 3CD nazvané Hlasy 2. Novinku pokřtil prezident Slovenské republiky Andrej Kiska.

Nové album Richarda Müllera pokřtil slovenský prezident Nové album Richarda Müllera pokřtil slovenský prezident

cd hlasy 2 se ktilo stylov vnem odrdy mllerKřest Hlasy 2


Třídílný komplet obsahuje desku nazvanou Koncert, která je vzpomínkou na předcházející velmi úspěšné turné. Na DVD najdou fanoušci záznam zachycující unikátní atmosféru vyprodaného bratislavského koncertu a na desce Hlasy 2 je osm zpěvákových skladeb v úpravách "a cappella" bez použití jediného nástroje. Fanoušci se tak mohou těšit na nové verze hitů Rieka, Baroko, Nahý II či Hluk.

"Splnil jsem si další sen. Chtěl jsem natočit trojCD a teď ho mám. Kromě dobrého obsahu má i jedinečnou formu a navíc jako kmotra slovenského prezidenta. Co víc jsem si mohl přát?!" směje se legenda česko-slovenské pop music a vysvětluje, jak nápad oslovit hlavu státu vznikl. "Když přišla na řadu otázka, kdo Hlasy 2 pokřtí, navrhl jsem pana prezidenta. Všichni jsme se tomu zasmáli jako dobrému vtipu, žádný ze slovenských prezidentů totiž nikdy nic podobného neudělal. O dva dny později přišla z prezidentské kanceláře kladná odpověď," vypráví Müller.


"Bylo mi velkou ctí, když mě Richard oslovil, zda bych se nestal kmotrem jeho nového alba. Jsme skoro stejný ročník a na jeho písničkách jsem vyrůstal. A protože jsem se chtěl své role zhostit zodpovědně, nové CD jsem už slyšel. Přestože času mám stále méně, na kvalitní hudbu si ho vždycky rád najdu,"
uvedl Andrej Kiska.

Kromě nahrávky připravili Richard Müller a Fragile pro fanoušky i velkolepé podzimní turné, které zahrnuje 40 koncertů po celém Česku a Slovensku. Česká část turné Hlasy 2 startuje 30. října v Brně.

dm, TZ; foto: René Miko

zavřít