Amazonia Ambient Soutěž

Vydáno 27.04.2007 | autor: redakce

Mezi dvěma svými koncerty předvedou Young Gods v Akropoli představení Amazonia Ambient Project s Jeremy Narbym. V sobotu v 15:00 můžete (a měli byste) být u toho. Soutěžte o volné vstupy!

Amazonia Ambient Soutěž Amazonia Ambient Soutěž

The Young Gods & Jeremy Narby:
Amazonia Ambient Project
Palác Akropolis - sobota 28. 4. 2007 v 15:00

Po třech letech od pražské premiéry ve vyprodané Akropoli má české publikum opět možnost spatřit originální Amazonia Ambient Project. Jedná se o kombinaci živé improvizace švýcarských zvukových experimentátorů Young Gods, počítačově upravených zvuků pralesa, šamanských zpěvů a mluveného slova. O spojení hudby a antropologie, nabízející nevšední pohled na moderní vědu, šamanismus a jejich nečekané souvislosti.

Iniciátor a spoluautor, kanadsko-švýcarský antropolog Jeremy Narby o vzniku projektu řekl: „Young Gods vědí, jak vytvořit, vybudovat halucinatorní zvukovou krajinu. Připadá mi, že přistupují k hudbě stejně jako já k poznání. Rádi kombinují zvuky přírody s technologiemi, rádi experimentují a dokáží to, že „mašinky“ znějí jako příroda a naopak. A mně se zase líbí, když věda zní jako šamanismus a naopak. Baví nás míchat žánry a otevírat nové prostory. A vše dávat dohromady, spojovat příběh a zvuky, což je jako ze šamanské praxe – šamani také nedosahují poznání bez hudby.“



Dvouhodinový hudební příběh nás povede šamanskými stezkami až k tajemnému jazyku DNA a ke kořenům poznání, stejně jako Narbyho kniha Kosmický had, která právě vyšla v české mutaci.

Young Gods vznikli na rozhraní dvou epoch – punku a elektroniky. Jejich zvuk je kolizí industriální apokalypsy a evropské klasiky. Prvními alby spustili hlučnou a dosud neslýchanou zvukovou revoluci. Tvůrčím využitím samplerů vytvářejí zvukové struktury, které dosud existovaly jen v lidské fantazii. Po minulých vyprodaných koncertech v Paláci Akropolis se vracejí na stejné místo se syrovou hudbou, která je proslavila po celém světě a se zbrusu novým albem Super Ready / Fragmenté. (recenze v REPORTU 5/07)

Young Gods: Brno 26. 4. od 20:00, Praha 27. a 28. 4. od 19:30



Jeremy Narby, Phd. vyrostl v Kanadě a ve Švýcarsku, vystudoval historii na univerzitě v Canterbury a doktorát z antropologie obdržel na Stanford University. Od roku 1989 pracuje pro švýcarskou neziskovou organizaci Nouvelle Planète jako ředitel pro amazonské projekty. Je autorem knih The Cosmic Serpent: DNA and the Origins of Knowledge (Kosmický had: DNA a původ vědomostí, 1998), Shamans Through Time: 500 Years on the Path to Knowledge (Šamani v čase: 500 let na cestě k poznání, 2001) a Intelligence in Nature (Inteligence v přírodě, 2005). Zabývá se šamanismem a indiánským kulturami Amazonie.

Young Gods & Jeremy Narby: Praha, 28. 4. od 15:00

Více info na www.rachot.cz



ARE YOU SUPER READY?

Poutavého prolínání zvukových ploch s ekologicko-spirituálním slovem Jeremy Narbyho se můžete díky iReportu zúčastnit. Nabízíme tři páry volných vstupů. Jediné, co je třeba, je odpovědět správně na následující mladistvě božskou otázku:

Hlavní postavou Young Gods je skladatel, programátor a zpěvák

A) Franz Schubert
B) Franz Ferdinand
C) Franz Treichler

Odpovědi zasílejte na mail marketing@ireport.cz, do předmětu uveďte "Amazonia - soutěž". Připojte celé jméno a telefonický kontakt. Hrajeme o 3x 2 volné vstupy na představení Amazonia Ambient Project 28.4.2007. Uzávěrka soutěže je v pátek 27. 4. v 16:45 hod. Výherci budou kontaktováni.

Kosmický had vám přeje hodně štěstí.



www.younggods.com




zavřít