TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík 2014 (II.)

Vydáno 15.02.2015 | autor: redakce

V druhém díle nominačních tipů ankety Žebřík představujeme nominované v kategoriích Zpěvák a Zpěvačka roku. Hlasovat pro ně můžete do 28. února. Slavnostní vyhlášení proběhne 13. března 2015 v plzeňském DEPO2015.

TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík 2014 (II.) TOP 10 nominačních tipů v anketě Žebřík 2014 (II.)



Aneta Langerova int2015 14Tři nominace si od hlasujících v anketě Žebřík vysloužila Aneta Langerová

 

 

DAVID KOLLER

Minulý rok Davida Kollera byl nabitý a po právu si za svoji práci připsal nominaci na Zpěváka roku. Má za sebou comebackové turné Lucie, se kterou absolvoval úspěšné halové turné, a v jehož závěru vystoupil na jednom z největších tuzemských festivalů Rock for People. Proběhlo také unplugged turné, kde představil svoji sólovou tvorbu. Nyní David Koller připravuje novou desku. Tu produkuje Angličan Steve Lyon, jenž je podespaný například pod alby The Cure nebo Depeche Mode.

 

 

 

 

MICHAL HRŮZA

K všeobecné radosti se Michal Hrůza opět vrátí se svou kapelou na pódia. Po jeho zranění totiž nikdo nedokázal s jistotou říct, jestli ještě někdy vezme kytaru do ruky. Vezme a to již 19. března, kdy zahájí své jarní turné v pražském Foru Karlín. Šňůra pak bude pokračovat v dalších českých městech. Michalova píseň Zakázané uvolnění je mimo jiné nominována na Skladbu roku.

 

 

 

 

ONDŘEJ BRZOBOHATÝ

Ani Ondřej Brzobohatý letos nezahálel. Vydal sólovou deskou Identity: "Album Identity disponuje výborným zvukem a brilantním aranžmá. Prim hraje klavír, ale ani další nástroje nezaostávají," napsal v recenzi alba Daniel Maršalík. Ondřej se dále objevil i na jazzové desce Ondřeje Rumla, kde nově zpracovali písně Ježka, Voskovce a Wericha. Jeho živé vystoupení je také součástí programu vyhlášení cen Žebřík 2014.

 

 

 

 

 

TOMÁŠ KLUS

Jednou ze tří kategorií, ve kterých byl Tomáš Klus na letošní Žebřík nominován, je i Zpěvák roku. Během léta byl na vrcholu line-upů tuzemských festivalů. Jeho loňská deska Proměnamě si nominaci ve své kategorii zasloužila i díky skladbě Napojen. Tomáš Klus tedy po právu patří mezi největší favority letošního Žebříku. Svou kariéru zpěváka si zpestřil i tím, že si odskočil zahrát do Svěrákovy pohádky Tři bratři.

 

 

 

 

 

VOJTA DYK

Po rozpadu skupiny Nightwork se její frontman Vojtěch Dyk uchýlil na sólovou dráhu a loni natočil svoji debutovou desku, kterou pojmenoval prostě Deska. Svůj debut nahrál s brněnským B-Side Bandem, čímž se jeho tvorba dostala oproti recesistickým Nightwork na vážnější úroveň. V současnosti se připravuje na roli ve filmu Den štěstí, kde se představí v roli zpěváka a skladatele Petra Nováka.

 

 

 

 

ANETA LANGEROVÁ

Její aktuální album Na Radosti inspirované šumavskou přírodou, které sklízí jedno lepší hodnocení za druhým, vyšlo po pětileté studiové pauze a lze říci, že čekání se v jejím případě rozhodně vyplatilo. Turné Anety Langerové začalo 11. února a jednou z jeho zastávek bude i slavností udílení cen Žebřík. Zpěvačka roku není jedinou kategorií, v níž je Aneta nominována. Svým hlasem ji můžete podpořit i v kategoriích Album a Skladba roku.

 

 

 

 

 

CELESTE BUCKINGHAM

Celeste se v roce 2013 uchýlila do Spojených států. Tamní působení jí přineslo ovoce na začátku minulého roku, kdy se stala objevem magazínu Billboard. Její asi nejznámější skladba Run Run Run z debutového alba tak začátkem loňského roku běhala v éteru amerických rádií. Je také možné tuto nadějnou zpěvačku spatřit i na filmových plátnech. Zahrála si v jednom ze snímků série Moje povstání, které pojednává o hrdinech Slovenského národního povstání.

 

 

 

 

 

EWA FARNA

České zpěvačce s polskými kořeny vyšla loni dlouho odkládaná deska Leporelo a definitivně přestala být tou naivní puberťačkou, za kterou ji všichni dlouho měli. Deska původně vyšla v polštině pod názvem (W)inna?. Celé toto zpoždění bylo dle slov Ewy způsobeno tím, že jí skládání písní v češtině šlo mnohem hůře, než očekávala.

 

 

 

 

 

JANA KIRSCHNER

V říjnu loňského roku navázala Jana Kirschner na desku Moruša biela a pokračováním s název Moruša čišena. Na albu se nebála použít elektroniku a ukázala tak svou alternativní část duše. Obě desky však vznikaly současně. Kirschner jsme mohli zaregistrovat i na programech letních festivalů. Za zmínku stojí její účast na Colours of Ostrava. S kapelou Jelen nahrála singl Co bylo dál?, kterým si zajistila i místo v playlistech českých rádií.

 

 

 

 

 

LENKA DUSILOVÁ

Hned dvě žebříkovské nominace si vysloužila Lenka Dusilová - Album a Zpěvačka. Se skupinou Baromantika vydala koncem září album V hodině smrti, na kterém se objevili i Dan Bárta, David Koller a britský písničkář Justin Lavash. Vznik této desky mohli podpořit samotní fanoušci na serveru Hithit. Za rok 2013 mimo jiné obdržela Lenka Dusilová cenu Anděl v kategorii Zpěvačka roku.

 

 

text: David Stoklas, foto: Tomáš Vlach

 


 

Aneta Langerova int2015 14 TOP

zavřít