Linkin Park odpočítávají půlnoc

Vydáno 09.05.2007 | autor: redakce

Nové album ostřílené party Linkin Park se jmenuje Minutes to Midnight a v obchodech se objeví 14. května. V červnu ho pak můžou slyšet živě i čeští fanoušci.

Linkin Park odpočítávají půlnoc Linkin Park odpočítávají půlnoc

"Dali jsme do nového alba mnohem víc než do všech našich dřívějších projektů," říká basák Dave "Phoenix" Farrell. Při realizaci Minutes To Midnight kapela strávila přes 14 měsíců ve studiu a složila více než 100 demopísniček. Zpěvák Mike Shinoda album vidí jako průlom ve vývoji zvuku skupiny. "Skládali jsme novým způsobem a použili nástroje i vybavení, s kterými jsme nikdy předtím neexperimentovali, od starých kytar a zesilovačů k mellotronu a Rickově původním 808 automatickým bicím, které použili na prvním albu Beastie Boys. Pokusili jsme se probírat každičký krok při skládání písniček."



Producent Rick Rubin souhlasí: "Opravdu, jako by to byla nová kapela. Nezní to jako rap-rock. Jsou to skvělé a silné písničky. Je to velmi melodická...a progresivní deska." Před časem odstartoval LPTV - seriál webizod, který můžete vidět na www.linkinpark.com. Seriál se zaměří na "nespatřené záběry z historie Linkin Park, s pohledem do studia při natáčení albové novinky," říká Farrell.

Linkin Park vystoupí v Praze 12. června.
zavřít