Rock for People: TOP 5 momentů třetího dne

Vydáno 07.06.2015 | autor: redakce

Třetí, poslední den Rock for People byl po zvučných headlinerech dne předchozího spíše odpočinkový. Nasvědčoval tomu i méně nabitý program a o něco prázdější areál. I tak byl závěrečný den za doprovodu Davida Kollera, Yellowcard, Bastille, či Shoshin příjemnou tečkou celého festivalu.

Rock for People: TOP 5 momentů třetího dne Rock for People: TOP 5 momentů třetího dne

 


RFP den III 03ZMĚNA V PROGRAMU VYHRAZENA

Sobotní program nepřál hned dvěma kapelám a jejich fanouškům. První, kdo zrušil účast, byli Turbowolf. Proslýchalo se, že kvůli rodinným důvodům jednoho z členů. Pořadatelé je nahradili domácí Znouzectností, která si tak mohla vyzkoušet velké pódium Staropramen stage. Krátce před druhou hodinou odpoledne přišla další zpráva o neúčasti kapely Dead by April, tentokrát kvůli problémům s dopravou - vinou bouřky ve Švédsku nestihla kapela letecký spoj. Metalcoreovou partu nahradili na největším pódiu Shoshin.

 

 

 

RFP den III 05CO JSTE HASIČI...

Od čtvrtka teplota na hradeckém letišti postupně rostla. V sobotu dosáhla tropická výheň svého maxima. Tento fakt měl v areálu takový dopad, že někteří se dali na pití čisté vody... Ale ani spalující vedro organizátory nezaskočilo a měli připravený hasičský vůz s plnou nádrží studené vody, kterou každou hodinu rozstřikovali po areálu. Některým návštěvníkům to nestačilo, a tak probíhaly vodní bitky u korýtek s vodou.

 

 

 

 

 

RFP den III 01O ZAJÍMAVÉ INTERPRETY NENÍ ZÁJEM, JULIANOVI JE TO JEDNO

Na koncert Juliana Casablancase dorazilo všech jeho čtyřicet českých fanoušků. Alespoň tak smutně to vypadalo před pódiem hlavní stage v půl deváté poslední den festivalu. Julian bude zvláštní člověk, což dokazuje jeho nedbalá vizáž, stejně jako jeho žánrové rozpětí. Hudba The Voidz není tak přímočará jako The Strokes, ani nesvádí k disco tanci jako Instant Crush od Daft Punk, kde Julian hostuje, zpod složité struktury připomínající zkouřený jam ale vyplouvá spousta nápadů a chytlavých melodií. Kapela si z malého zájmu nic nedělala a třičtvrtěhodinový set odehrála i bez projekce finále Ligy mistrů, kterou jim produkce zatrhla. Kdo má však trochu trpělivosti (i v poslechu hudby), vystoupení ocenil a druhý poločas si mohl vychutnat namísto koncertu Vojty Dyka s B-Side Bandem. Ten ale evidentně táhne návštěvníky více než nějaký Julián z CasaBlanky.

 

 

 

RFP den III 06

ABY ŘEČ NESTÁLA

Po celý festival fungovala mezi dvěma největšími pódii tzv. Show time party. Když dohrála jedna kapela a lidé si chtěli zkrátit dlouhou chvíli, byla tu připravena malá scéna, která sloužila jako stanoviště pro DJ. Při pauze mezi koncerty se tak pořádala pokaždé malá party složená z různých žánrů. Pokud jste si naopak chtěli dát od hudby oddych, mohli jste si třeba zablbnout v obřích bublinách.

 

 

 

 

RFP den III 08

KOLLERBAND NEBO LUCIE?

Bohatý program festivalu samozřejmě neopomenul ani české kapely a interprety. Hned zkraje odpoledne zahrálo Sto zvířat, hned po nich Znouzectnost a na malém pódiu odehrál set Xavier Baumaxa. Hlavním tahákem domácí scény byli jednoznačně David Koller a Vojtěch Dyk s B-side bandem. Dyk se v těchto hudebních směrech, jakým je swing a jazz, začal pohybovat poměrně nedávno, proto bylo v areálu zřejmě dost lidí, kteří jeho tvorbu slyšeli zcela poprvé. Oproti tomu David Koller se svým Kollerbandem hrál více než známé skladby. Ačkoliv se za Lucií opět zavřely dveře, kromě vlastních songů (včetně těch nových z letošního alba ČeskosLOVEnsko) zazněly i hity Amerika, či Šrouby do hlavy.

 

 

 

RFP den III 07ZÁVĚR PATŘIL ROMANTIKŮM BASTILLE

Jedním z taháků sobotního dne byli britští Bastille. Ti neměli o fanoušky nouzi a krásná projekce s téměř romanticky laděnou hudbou tvořila skoro až kouzelný zážitek. Jejich indie pop musel uhranout nejedno (nejen) dívčí srdce. Oficiálně program uzavřel až Flux Pavilion se svým krátkým dubstepovým setem. Jak tvrdili sami organizátoři: "Jeho energická živá vystoupení nedají vašim nohám spát." Kdo ani tak nebyl znaven, mohl ještě zaskotačit na produkci DJ Pavla Cejnara, která jela až do tří do rána.

 

 

 

text: Jan Mareš, Ondřej Bambas, foto: Petr Klapper

 

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít