65daysofstatic: Úderka z Británie

Vydáno 22.05.2007 | autor: redakce

Anglická post-rocková kapela 65daysofstatic sází na rozmanitost, maximální emotivní prožitek a čistý instrumentální běs. V rámci Euroconnections 2007 to předvede 10. června v Paláci Akropolis.

65daysofstatic: Úderka z Británie 65daysofstatic: Úderka z Británie

V skladbách 65daysofstatic se setkáte s melancholicky zádumčivým klavírem, za hranice příčetnosti gradovanými kytarami a neuroticky vypjatými gejzíry efektů. To vše pod přísným dohledem bicích, tepajících v industriálně progresivním ladění. Jedna z několika verzí o vzniku názvu kapely říká, že se původně dali dohromady, aby natočili soundtrack k nevydanému filmu Johna Carpentera „Stealth Bomber“ s Kurtem Russelem. Film pojednává o 65 statických dnech, které následovaly po globálním zhroucení veškerých komunikací a infrastruktury, jež mělo neznámou příčinu. V dubnu 2007 kapele vychází poslední album The Destruction of Small Ideas, na kterém mají vedle kytar důležitou roli také keyboardy. Zkusili si tu i trochu jiný postup výroby desky. Zatímco dříve nahrávali všichni společně, novou desku skládali zvlášť kousek po kousku.



Společně s 65daysofstatic vystoupí čeští River For Sale. Od první zkoušky v létě 2004 působí v nezměněné sestavě Koza (kytara, zpěv), Yan (sampler, klávesy) a Hukot (basa). Hrají hypnotické lo-fi s českými zkratkovitými texty a triphopovou rytmikou.

Euroconnections 2007: 65daysofstatic
- 10. června, Palác Akropolis, Praha.

www.65daysofstatic.com
www.myspace.com/riverforsale
zavřít