Roger Waters ovládne s The Wall na jediný večer i česká kina

Vydáno 27.08.2015 | autor: redakce

Česká republika se 29. září připojí ke stovkám kin po celém světě a fanouškům Pink Floyd zprostředkuje jedinečný zážitek v podobě koncertního filmu Roger Waters: The Wall. Ten mapuje Watersovo turné z let 2010 – 2013. Promítat se bude jen jediný večer.

Roger Waters ovládne s The Wall na jediný večer i česká kina Roger Waters ovládne s The Wall na jediný večer i česká kina

 

550416-roger-watersRoger Waters objížděl zeměkouli s programem The Wall od roku 2010 až do roku 2013

Roger Waters: The Wall je dokumentární snímek, který byl sestříhán z filmového materiálu zachycujícího Watersovo celosvětové turné The Wall z let 2010 – 2013. Diváky láká na autentičnost a prostorové efekty, při kterých nechybí ani prvky pyrotechniky. Hlavním tématem kultovního dvojalba The Wall i následného stejnojmenného turné  je izolace člověka od lidí kolem sebe. Tento ústřední prvek znázorňuje i pozvolna tvořící se zeď, před kterou Waters zpívá. Asi po hodině koncertu je "stavba" dokončena za tónů písně Goodbye Blue Sky a zeď následně slouží pro efektivní videoprojekci.

Během filmu zazní více jak dvě desítky skladeb z alba The Wall, mezi nimiž nechybí písně jako Another Brick in the Wall, Don't Leave Me Now, Hey You a další. Pink Floyd jsou dodnes známí díky svým filosofickým textům, které jsou doplněny klasickou rockovou melodií. "Přímý přenos v jediném dni na plátnech stovek světových kin, to je obrovská příležitost, jak filmem zapečetit protiválečnou vzpomínku na všechny milované, naše i těch dalších, padlých žijících i ještě nenarozených," dodal Waters.

Multiplexy Cinema City Slovanský dům, Smíchov, Velký Špalíček, Plzeň a Ostrava spustí projekci filmu 29. září ve 20:00. Pro velký zájem jsou stále přidávány další sály. Cena vstupenek je 190 Kč pro členy klubu Cinema City a 250 Kč pro nečleny. 

tz, jm

zavřít