Anna K. se našla v klubech

Vydáno 19.06.2007 | autor: redakce

Už s minulým turné Noc na zemi tour našla Anna K. sama sebe. Klubová atmosféra jí sedne jako ulitá a ve ,,žluťáku" to bylo obzvlášť znát.

Anna K. se našla v klubech Anna K. se našla v klubech

Na závěrečném odloženém koncertu turné k aktuální Večernici (25. 5., Žlutý pes, Pardubice) se sešli příznivci různých stylů, starší i mladší. Po předkapele Eastpark, hrající nasládlý kytarový pop s anglickými texty, se krátce před desátou objevila malá velká žena českého poprocku Anna K. se svým bandem. Na rozjezd zvolila drsnou vypalovačku Šestsetšedesátsedum a diváctvo se dostávalo do varu, což v parném vzduchu klubu nebylo zas tak těžké.



Jako čtvrtý v pořadí zazněl jeden z nejsilnějších songů večera O kousek vedle tebe z alba Noc na zemi, což publikum ocenilo nejen potleskem, ale i solidní ,,pařbou“ během písně. Po celý večer usměvavá, kontaktu se nevyhýbající zpěvačka zkoprněla, když právě po této písni nastaly kytaristovi technické problémy. Závada se rychle vyřešila a páteční jízda mohla pokračovat skladbou Málo tě znám. Když se však trable s kabely znovu opakovaly, Anna K. už jen rezignovaně poznamenala: ,,Bych to opravila...".



Kytarista vyměnil šňůru a jelo se dál. Jako odměnu za trpělivost zazněl Večírek za koncem, ve kterém Anna K. hraje na foukací harmoniku. Na závěr koncertu si nechala skutečné perly, melancholickou Noc na zemi a pochopitelně hit Nebe. V přídavku pak zazněla i předělávka s textem Lou Fanánka Volá tě noc, v originále Because The Night (kterou kdysi Bruce Springsteen z kamarádství poskytl Patti Smith). A na úplný konec odzpívala sympatická dáma pouze v doprovodu akustické kytary melodii s příznačným názvem Nashledanou.
Až na ony technické problémy a hůře nazvučený zpěv to byl vydařený a potěšující večer, tak na pět bodů ze sedmi.

text Václav Španihel, ilustrační foto www.anna-k.cz

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít