Wanastowi Vjecy se vrací na pódia

Vydáno 28.07.2007 | autor: redakce

V těchto dnech dokončují práce na výběru svých nejlepších skladeb. V říjnu kapela vyráží na velké Turné best of po Čechách a Slovensku! V pražské Sazka Areně se představí 15. listopadu.

Wanastowi Vjecy se vrací na pódia Wanastowi Vjecy se vrací na pódia

Po šestileté odmlce dvojice Robert Kodym a P.B.CH. připravila letos novinku „Torpédo“ v podobě třinácti písní a jednoho bonusu. Přípravy nového alba začaly již v listopadu 2005 a celkem vzniklo kolem čtyřiceti písní, do finální fáze jich kapela dotáhla pětadvacet a na desku nakonec zařadila třináct a jeden veliký bonbón; mimo jiné je zde i Kodymova milovaná skladbu „Pal vocuď!“ z repertoáru skupiny Hudby Praha. Na novém albu zazněla řada exotických nástrojů, Robert Kodym se ve studiu obklopil vedle elektrických a akustických kytar třeba dobrem, banjem, apalačským dulcimerem, niněrou, mandolínou, charangem, sitárem, dilrubem, gopichandem, santoorem, barokním klarinetem, saw duangem, talamem a řadou dalších nástrojů.



A deska jako celek (natočená s bubeníkem Martinem Vajglem z kapely -123 minut – podle Kodymových slov proto, že je tady bezkonkurenčně nejlepší) pak podle jejich tvůrců potvrzuje především to, že Wanastowi Vjecy jsou rocková kapela jako řemen. Wanastowi Vjecy letos oslaví dvacáté výročí své existence, ke kterému sobě a svým fanouškům přichystali dárek v podobě výběru těch nejlepších skladeb. Během června kapela pracovala na čtyřech zbrusu nových skladbách, které se na výběru objeví jako bonus.

www.wanastowivjecy.cz
zavřít