Apocalyptica má namířeno do Čech

Vydáno 31.07.2007 | autor: redakce

Finští violoncellisté jsou v Čechách velmi oblíbení. Listopad bude proto pro jejich fanoušky malými Vánocemi. Apocalyptica zahraje v Plzni a v Praze.

Apocalyptica má namířeno do Čech Apocalyptica má namířeno do Čech

Eicca Toppinen, Paavo Lotjonen, Perttu Kivilaakso - to je trojice brilantních violoncellistů s klasickým vzděláním konkurující svým nasazením, masivním zvukem i vlastními kompozicemi takovým kapelám jako jsou Metallica, Slayer, Faith No More nebo Sepultura. Apocalyptica se do podvědomí fanoušků zapsala svou vynikající interpretací písní Metallicy, ale na posledních albech se opírá výhradně o vlastní hudební marteriál, jehož autorem je Eicca Toppinen. Při každé své návštěvě potvrdili umění vygradovat koncert a připravit posluchačům skutečné hudební hody.



Na letošní zastávce v České republice se představí hned dvakrát - 5. listopadu v Praze a 6. listopadu v Plzni. Kromě již prověřených hitů zahrají i zbrusu nový materiál ze šestého studiového alba, na kterém v současné době pracují a jehož název i datum vydání jsou zatím neznámé. Mělo by však spatřit světlo světa v letošním roce. Pro fanoušky mám malé doporučení - neodkládejte koupi vstupenky na později - jejich dva poslední pražské koncerty v roce 2005 byly do posledního místa vyprodané.

www.apocalyptica.com
zavřít