Kryštof potrénovali a chystají turné

Vydáno 03.09.2007 | autor: redakce

Kapela Kryštof finišuje s přípravou svého výběru největších hitů a zároveň chystá podzimní turné Kryštof Akustik Best of Tour. To vše musí být podpořeno tvrdým tréninkem.

Kryštof potrénovali a chystají turné Kryštof potrénovali a chystají turné

Jedinec může cvičit a trénovat klidně doma sám. U týmu je to složitější, protože je třeba skloubit přípravu, nastavit jednotnou metodiku, utužit kázeň, posílit vztahy v kolektivu… Jednou větou – jede se na soustředění! Dobře to znají sportovci a stejně nutné je to v muzice. A právě z takového soustředění se kapela vrátila. „Soustředění před takovými akcemi je v naší kapele obvyklé,“ říká frontman kapely Richard Krajčo. „Tuhle metodu máme docela rádi, protože jsme sami, nikdo nás neotravuje a uděláme hodně práce. Tentokrát jsme v Krkonoších dávali dohromady koncertní podobu písniček, s nimiž se představíme od 1. listopadu na letošní koncertní šňůře. Došli jsme k definitivnímu finálovému výběru, a především k akustickým aranžím.



Dramaturgie turné je taková, že každý koncert je rozdělen do tří navzájem se prolínajících částí. První kapitola je velmi akustická s jedním dvěma nástroji a zpěvem. Druhá také stále ještě dost komorní, i když tam už hraje většina kapely. V té třetí to už jsou akustické „odvazy“, kde jsou úplně všichni a navíc třeba i smyčce
,“ vysvětluje Richard Krajčo. Kromě největších hitů nabídne Kryštof Akustik Best of Tour písničky úplně nové. Hovoří se o třech novinkách s názvy Iluze, Atentát a Plán. Právě Plán v těchto dnech oživuje hudební náplň mnoha rozhlasových stanic. „Hudba je z mého pera,“ přibližuje Richard Krajčo.



Text jsem psal s Tomášem Rorečkem, se kterým jsem spolupracoval už na některých písničkách CD Rubikon, a on stojí také za titulem Rubikon, za který jsme loni dostali Anděla za nejlepší píseň. O té nové písničce moc vyprávět nechci, ať si ji posluchači raději poslechnou. Snad jen že jsem ji psal pro svou přítelkyni…

www.krystof.net
zavřít