Gogol Bordello na stříbrném plátně

Vydáno 13.10.2007 | autor: redakce

Mezinárodní festival hudebních filmů Music On Film – Film On Music uvede českou premiéru dokumentu o Eugene Hutzovi, frontmanovi gypsy punkové kapely Gogol Bordello.

Gogol Bordello na stříbrném plátně Gogol Bordello na stříbrném plátně

Kapela se na svém turné zastaví 24. listopadu v pražském Divadle Archa. Film „The Pied Piper of Hutzovina“ (v češtině „Krysař z Hutzoviny“) natočila režisérka českého původu Pavla Fleischer, která se s Hutzem potkala poprvé v roce 2004. Pod vlivem Hutzova silného osobního kouzla a východoevropského ducha se autorka rozhodla zdokumentovat plánovanou cestu za kořeny jeho rodiny na Ukrajinu a do Ruska. Během natáčení se však cíle filmařky a jejího objektu začnou rozcházet a do tvůrčího procesu se vkrádá napětí.



Režisérka zachycuje peripetie jejich vztahu, jejich osobní touhy a hledání, které se odvíjejí na neutěšeném pozadí ukrajinského venkova či ruských vlaků a vesnic tvořících rámec jejich putování. Tato východoevropská roadmovie o kořenech, vztazích a identitě bude v rámci festivalu MOFFOM promítána dvakrát - 18. října v kině Světozor a 20. října v Evaldu.

Více info o celém programu, akreditacích a vstupenkách na www.moffom.org.
zavřít