Paco de Lucía: šaman flamenca

Vydáno 29.10.2007 | autor: redakce

V pátek 2. listopadu rozvibruje pražské Kongresové centrum král flamenca Paco de Lucía. Vystoupí jako hlavní hvězda 10. ročníku mezinárodního festivalu Kytara napříč žánry.

Paco de Lucía: šaman flamenca Paco de Lucía: šaman flamenca

Koncert Paca de Lucíi se skupinou je vyvrcholením deseti ročníků festivalu Kytara napříč žánry. Paco de Lucía doplňuje, společně s Tomatitem a Vicente Amigem, trojici nejslavnějších světových flamenco kytaristů, kteří se v historii festivalu představili. „Koncert Paca de Lucíi považujeme za uctivou oslavu jubilea našeho festivalu. To potvrzuje i velký zájem publika,“ dodává za pořadatele festivalu Stanislav Barek.



Protože zahraniční tisk spekuluje o konci aktivní koncertní kariéry Paca de Lucíi, může jít o poslední vystoupení této hvězdy v České republice. Rozhodně bude patřit i k výrazně spektakulárním: na přání umělců bude na scéně Kongresového centra umístěno deset vzrostlých palem.



Kytaristu doprovodí sedmičlenná kapela: bubeník El Piraña, kytarista Nino Josele, basista Alain Perez, flétnista Domingo Patricio; umělecký zážitek pak umocní zpěvačky Montse Cortes, Chonchi Heredia a La Tana.
Desátý ročník mezinárodního hudebního festivalu Kytara napříč žánry probíhá od 21. října do 27. listopadu v Praze a na řadě dalších míst České republiky. Podrobnější informace na www.kytaranapriczanry.cz.
zavřít