Bruce Willis uniká po čtvrté ze smrtonosné pasti

Vydáno 20.11.2007 | autor: Filmopolis.cz

Amerika je při oslavách Dne nezávislosti napadena velmi rafinovaným útočníkem. Ten využívá nejmodernější technologie, aby napáchal co největší škody na americké infrastruktuře a uvrhl zemi do chaosu.

Bruce Willis uniká po čtvrté ze smrtonosné pasti Bruce Willis uniká po čtvrté ze smrtonosné pasti

Jeho promyšlený plán však má jednu trhlinu. Nepočítá s tím, že existuje John McClane (Bruce Willis), který je v proklatě dobré formě.

Čtvrté pokračování mimořádně úspěšné série s Brucem Willisem jako nekompromisním protivníkem teroristů všeho druhu a všech národností, slibuje klasickou akční podívanou. V záplavě všech nejmodernějších trikových filmů tak nabízí nejen hrdinu ze staré školy, ale i klasické automobilové honičky, detonace, pořádného záporného hrdinu a střet postmoderního "počítačového" světa se zdravým selským rozumem.



Bruce Willis jako hrdina se srdcem na správném místě a přebytkem černého humoru patří dnes už ke kultovním postavám akčního filmu. Patří taky mezi ty hrdiny, kteří si o sobě nemyslí, jak jsou dokonalí a tak jsou Smrtonosné pasti vždy také o nadsázce. Tento díl je sice nekompromisní hlavně při vizuální stylizaci scén, kdy John likviduje vrtulníky a zadá si i se stíhačkou, na druhou stranu zůstává při zemi a nenabízí jednoduchou moralitu s dobrým koncem. To vše z něj dělá akční hit nadcházejícího léta.


Koupit DVD na
Filmopolis.cz

zavřít