Digitalism v Akropoli

Vydáno 19.03.2008 | autor: redakce

Německá dvojice Digitalism je tím, co teď na taneční scéně letí úplně nejvíc. Filip Macháček a Tomáš Martinek (foto) vám prozradí, co mladí digitální bohové předvedli českému publiku na svém prvním zdejším koncertě.

Digitalism v Akropoli Digitalism v Akropoli

DIGITALISM
20.12.2007, PALÁC AKROPOLIS, PRAHA

Letś dance na kredenc.


Křížit taneční hudbu s rockem je dneska in. Dělají to třeba Klaxons a taky Digitalism, kteří vystoupili v Paláci Akropolis v rámci série Euroconnections.



Jako support se představili "domácí Kraftwerk" - Midi Lidi. Určitě jsem minimálně dvěstěpadesátý člověk, který je takhle olepil, ale lepší přirovnání mě prostě nenapadá. Navíc si myslím, že se prostě vůbec nemají za co stydět. Přidanou hodnotou je, že se neberou vážně.



Jens Moelle a Ismail Tuefekci a.k.a. Digitalism pocházejí z německého Hamburku, jejich muzika je ale francouzská jako poleno. Pokud se má za to, že nu-rave rovná se třeba Klaxons, pak tvrdit, že vystoupení Digitalism bylo nu-rave, je odvážné asi tak, jako když řeknu, že Karel Gott zpívá heavy metal.
Němečtí melody boys do lidí nasypali takovou nálož tanyny, jakou jsem opravdu nečekal. V prvé polovině svého, relativně krátkého setu (cca 50 minut) si chlapci na střídačku „zazpívali“ a pak už jen mačkali čudlíky a hýbali myší od laptopu.



Copak o to, pánve se při tom kroutily náramně, lidi si to evidentně užívali, v podstatě to ale byla house party jako řemen…jen v poněkud netradičním místě a v neobvyklém čase.
Po necelé hodině si chlapci zalezli pod stůl a po čtyřech se odplížili do backstage. Kdo čekal přídavky, měl smůlu. Ti, kdo do Akropole dorazili, ovšem stoprocentně nelitovali. Zažili Digitalism v době, kdy diktují podobu současné taneční hudby. Já jim dávám jedničku a hvězdičku přidávám za to, že mi zahráli můj oblíbený remix od The Cure (Digitalism In Cairo). Snad mi v únoru Robert Smith zahraje originál. Pěkné svátky.

text Filip Macháček foot Tomáš Martinek

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít