Michal Prokop s hosty v Arše

Vydáno 21.12.2007 | autor: redakce

Michal Prokop si zazpíval v Arše - po roční pauze se tam vrátil s tradičním vánočním koncertem. Jako hosty přizval Michala Pavlíčka, Načevu a Gipsy.cz. Reportuje Roman Jireš.

Michal Prokop s hosty v Arše Michal Prokop s hosty v Arše

MICHAL PROKOP & FRAMUS FIVE + HOSTÉ
20. 12. DIVADLO ARCHA, PRAHA

Příjemná vánoční besídka.

V rámci zachování zdravého rozumu se v těchto dnech vyhýbám všemu, co má přívlastek "vánoční". V případě koncertu Michala Prokopa v pražském Divadle Archa jsem udělal výjimku a nelituju.



Civilně působící bývalý náměstek ministra kultury a poslanec totiž začal ve velkém stylu a myslím, že téměř každý včetně mě během úvodních třech pecek Kolej Yesterday, Blues o spolykaných slovech a Bitva o Karlův most zapomněl na nechutně hektickou atmosféru v ulicích. K tomu napomohli i první hosté, Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem. Přestože na rozdíl od Prokopa doprovázeného nadupanou sestavou Framusu Five (Luboš Andršt, Jan Hrubý, Jan Kolář, Jirka Šíma, Roman Kubát, Zdeněk Tichotou a Pavel Razím) nabídli "pouze" zpěv a akustickou kytaru, diváci jim dali najevo, že jejich starší projekt Možnosti tu sou...
a písně jako Udržuj svou ledničku plnou se stále těší velké oblibě.



Ve střední části koncertu se Prokop zaměřil na skladby z alba Poprvé naposledy, které loni vydal po sedmnáctileté přestávce. Písně jako Virtuální realita, Zloději času či Leteckej inženýr už na bombastický úvod koncertu nenavázaly, možná také kvůli místy ne zcela ideálnímu zvuku. O další gradaci se tak postaral Radoslav Banga a jeho Gipsy.cz, s nímž se Prokop seznámil při natáčení svého televizního pořadu Krásný ztráty. Jeho humor a komunikace s publikem měly velký úspěch, a přestože mám pocit, že už začíná být trochu "přebangováno" a tenhle zvláštní mladík se za chvíli bude vyjadřovat ke všemu od problému barmské opozice až po globální oteplování, svým vystoupením mě přesvědčil o své originalitě.



Závěr více než dvouhodinového koncertu napříč generacemi a žánry pak dostal především bluesový nádech, k němuž přispěla zejména kytara Luboše Andršta, ale nejen ta. Opravdu hezký večer - pohoda jak z reklamy na whisky, o které Prokop zpívá v jedné ze svých nových písní.

text Roman Jireš foto Soňa Straková

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít