Gulo Čar je hej

Vydáno 12.01.2008 | autor: redakce

Cover verzi skladby Pražského výběru Pražákům je hej představí kapela koncertně poprvé 22. ledna při vystoupení v pražském Lucerna Music Baru.

Gulo Čar je hej Gulo Čar je hej

Brněnský Gulo Čar natáčel Pražákům je hej pro pořad České televize Souboj hitů. "Tak takhle nějak jsme to chtěli hrát taky, jenže jsme to tehdy netrefili," komentoval předělávku po prvním poslechu autor originálu Michael Kocáb. "Museli jsme také požádat o souhlas s úpravou textu jeho autora Františka Ringo Čecha, ale co jsme v textu změnili, vám nemůžeme do březnového vysílání pořadu ještě prozradit. Ringo Čech nám napsal, že je naše verze docela vtipná," vysvětluje manažer skupiny David Gaydečka.



Skupina Gulo Čar přijala pozvání k natáčení pořadu Souboj hitů, kde předvedla svou variaci na skladbu Pražákům je hej. "Zvažovali jsme delší dobu, kterou českou písničku pro pořad předěláme. Nejprve jsme si vybrali Saxano. To by byl mohl být dobrý funky nářez, ne? Vyfoukla nám ji ale zpěvačka Dasha, která s návrhem přišla dříve," popisuje výběr skladby Vladimír Dirda, lídr skupiny.



"Pak jsme si ale poslechli desku Pražského výběru a uvědomili si, že rytmický základ této kultovní skupiny stojí na zábavných rytmických groovech a vše se začalo v našich myslích rozvíjet. Výběr skladby Pražákům je hej se naší kapele z Brna navíc zdálo jako dobrý fór," doplňuje ho autor aranží a hudby kapely Gulo Čar Pavel Dirda.
Soutěžní pořad bude k vidění na České televizi v březnu.
zavřít