Divadlo ABC uvede Postřižiny

Vydáno 22.01.2008 | autor: redakce

Nová dramatizace známé Hrabalovy novely bude mít premiéru 9. února a v hlavních rolích se představí Barbora Poláková, Jiří Hána a Miroslav Vladyka.

Divadlo ABC uvede Postřižiny Divadlo ABC uvede Postřižiny

V roli krásné plavovlasé Maryšky, ve které před lety zazářila Magda Vašáryová, se objeví nejmladší členka souboru Městských divadel pražských Barbora Poláková, která tímto dostala od režiséra Petra Svojtky šanci uplatnit svůj herecký talent. Roli správce a Maryščina oddaného manžela si zahraje Jiří Hána, jeden z nejvyhledávanějších herců Městských divadel pražských, který v nedávné době zaujal např. v Monty Pythonově létajícím kabaretu. Strýce Pepina ztvární Miroslav Vladyka. V roli kadeřníka Bódi Červinky se objeví Oldřich Vízner, který tutéž postavu vytvořil před sedmadvaceti lety právě v Menzelově filmu. Roli doktora Gruntoráda ztvární Lubomír Lipský a například předsedu správní rady pivovaru de Giorgiho Aleš Procházka.



A čím bude pojetí Postřižin v Divadle ABC specifické? Co se týče kultovních scén z filmu, některých se diváci dočkají, některých však ne. Autorská dvojice se při práci na scénáři filmem neinspirovala, jako jediný materiál k dramatizaci brala Hrabalovy novely Postřižiny a Krasosmutnění. Diváci se také mohou těšit na spousty dobové hudby, včetně šlágru Harlekýnovy miliony, podle kterého Hrabal nazval závěrečnou část své trilogie o Francinovi, jeho ženě Maryšce a strýci Pepinovi.
zavřít