Within Temptation v Roxy

Vydáno 29.01.2008 | autor: redakce

Holandská goticko-metalová kapela Within Temptation přijela do Roxy zapět své emotivní písně o zlomených srdcích a ledových královnách. Karel Hron se byl podívat, co na to říká pražské publikum.

Within Temptation v Roxy Within Temptation v Roxy

WITHIN TEMPTATION
17.1. ROXY, PRAHA

Within Temptation without complication.

Within Temptation, držitelé titulu "nejprodávanější nizozemský hudební interpret" dorazili do pražského Roxy necelý rok po vydání úspěšného alba The Heart of Everything.



Navzdory absenci kytaristy Roberta Westerholta (poraněný palec) podali vcelku kvalitní výkon za nadšených ovací beznadějně vyprodaného sálu. Největší zásluhu na tom samozřejmě má zpěvačka Sharon den Adel, která s přehledem proplouvala úskalím vysokých tónů v refrénech většiny skladeb. Gotická diva si ale možná mohla odpustit tanečky, nápadně připomínající pohyby tonoucí akvabely. Ale možná, že to bylo přesně to, na co pestrá směsice temptation-fans (věkové rozmezí skutečně 10 až 50 let) čekala.



Stejně jako u alb Within Temptation i na koncertě začnou při delším poslechu jednotlivé skladby nebezpečně splývat. Elegantní šablona dramatických slok a sladkobolných refrénů na téma andělů, ledových královen a zlomených srdcí zůstává bohužel jen šablonou. A do ní se moment překvapení jaksi nevešel. Škoda, já mám překvapení rád.

text Karel Hron foto Robert Macháček, Musicserver

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít