Earth zahrají v Paláci Akropolis

Vydáno 19.02.2008 | autor: redakce

25. února uvidíme v Akropoli kapelu, která se vymyká všem škatulkám současné hudby. Earth jsou považováni za nejpomalejší kapelu na světe.

Earth zahrají v Paláci Akropolis Earth zahrají v Paláci Akropolis

Earth si během své kariéry vysloužili bezpočet nálepek - průkopníci zvuku z jiné planety, praotci drone metalu, pionýři noise minimalismu. Žádná ale plně nevystihuje podstatu téhle legendární kapely. Earth jsou totiž definitivně mimo všechny běžné souřadnice současné hudby.

Kořeny jejich zvuku jako kdyby pevně vězely v nejhlubší zemi. Kapelu založili v roce 1990 v Seattlu Dylan Carlson (do dějin rockové muziky se mimo jiné dostal coby nejlepší kamarád Kurta Cobaina a bohužel i jako dodavatel pistole, která nakonec prostřelila Kurtovu hlavu) a Slim Moon, zakladatel labelu Kill Rock Stars.



Sestava se v průběhu dalších let postupně měnila, ale Carlson zůstával věrný svojí vizi: Earth tvořili nelidsky pomalou, nejšpinavějším bahnem umazanou muziku, založenou na mohutné kytarový stěně a děsivém rachotu. Žádné rytmy, žádný zpěv, jen pomalu se vlekoucí řev z hloubi oceánu.

Kapela s tak radikálním soundem si pochopitelně fanoušky hledala jen pomalu – ale ti, kdo jednou kouzlu Earth propadli, se zamilovali na celý život. Skupina nám přijede představit své nové album The Bees Made Honey In The Lion´s Skull a vystoupení v přažské Akropoli je jediným ve východní Evropě, všechna ostatní se odehrají na západ od našich hranic.

http://www.myspace.com/earthofficial
http://www.palacakropolis.cz
zavřít