Ozvěny MOFFOM: filmy zdarma

Vydáno 24.02.2008 | autor: redakce

Kdo loni v říjnu nestihl mezinárodní festival hudebních filmů MOFFOM nebo si chce připomenout některé zajímavé filmy z jeho programu, bude mít na konci února jedinečnou příležitost vše napravit.

Ozvěny MOFFOM: filmy zdarma Ozvěny MOFFOM: filmy zdarma

Od 26. do 28. února každý večer se v pražském Americkém kulturním centru uskuteční pod názvem MOFFOM Remix minipřehlídka šesti vybraných snímků, které měly českou premiéru právě na loňském ročníku. Spolupořadatel projektu MOFFOM Remix z Amerického kulturního centra Marek Svoboda uvádí: "Po úspěchu loňských celoročních projekcích a zejména po výstavě mississippských fotografií Williama Ferrise (speciální host MOFFOMu 2006) jsme chtěli vytvořit ozvěnový program tak, aby pokryl různá témata a zároveň měl i konkrétní zaměření."



Každý večer bude mít své vlastní téma a budou se promítat dva filmy, mezi nimiž bude krátká přestávka. První večer bude věnovaný Měsíci černošské historie v USA. Druhý večer bude sledovat téma Američané v cizině. Poslední večer představí filmy o městě New York.

Diváci budou mít příležitost vidět tyto snímky: Music Inn, Respect Yourself: The Stax Records Story, Red Elvis, Monks: Transatlantické vazbení, Legenda o Tony Vilarovi a Kmotr diska. Všechny projekce jsou vybaveny českými titulky. Vstup je zdarma.

www.moffom.org
zavřít