Bajofondo v Lucerna Music Baru

Vydáno 04.03.2008 | autor: redakce

Bajofondo, autoři hudby k filmům Amores Perros, 21 gramů a Zkrocená hora, vystoupí 10. dubna v pražském Lucerna Music Baru. Představí nám své nové album.

Bajofondo v Lucerna Music Baru Bajofondo v Lucerna Music Baru

Kapela se původně jmenovala Bajofondo Tango Club a jejich první dílo bylo zároveň prvotinou labelu Vibra, což je divize labelu Surco, která se věnuje elektronické hudbě a jejím křížencům s různými druhy latinskoamerické muziky. Na desce, která byla vydána v listopadu roku 2002, hostuje celá řada umělců.
Za zmínku určitě stojí Jorge Drexler, Adriana Varela, Cristóbal Repetto, Adrián Iaies, Didi Gutman, Pablo Mainetti a další.

Bajofondo Tango Club rychle způsobilo senzaci v Argentině i po celém světě díky svým originálním propozicím; jeho skladby se hodí jak do klubů, tak na taneční party. Album získalo v Argentině prestižní cenu Premio Gardel v kategorii „nejlepší album elektronické hudby“ a zároveň získalo cenu Latin Grammy v kategorii „nejlepší instrumentální popové album“. Alba se celosvětově prodalo více než 300 000 kusů, v Argentině bylo třikrát platinové.



Během posledních pěti let koncertovalo Bajofondo takřka nepřetržitě v rámci různých turné po celém světě. Tak koncertní šňůra pokračovala a Bajofondo nabíralo na síle, tak to, co začalo jako kombinace elektroniky a samplů s akustickými a elektrickými nástroji, se postupně vyvinulo v kapelu, která prakticky vše hraje živě a podíl sekvencí a programování snížila na minimální úroveň. V současnosti kapelu tvoří osm členů.

V důsledku této hudební expanze začalo Bajofondo do svých vystoupení integrovat prvky latinskoamerické foklorní hudby, takže když přišel čas nahrát nové album, rozhodli se odstranit „Tango Club“ ze svého názvu a zkrátit ho tak na prosté Bajofondo. Nové album Mar Dulce bylo nahráno „naživo“ – všichni členové kapely hráli ve studiu společně, jako kdyby byli rockovou nebo jazzovou kapelou, což je úplně odlišný přístup od toho, jaký byl použit na první desce.

zavřít