Marta Töpferová se vrací do Čech

Vydáno 06.03.2008 | autor: redakce

Původem češká zpěvačka a skladatelka Marta Töpferová dlouhodobě žijící v New Yorku, která se věnuje hudbě Latinské Ameriky, se do své bývalé vlasti vrací v dubnu 2008 na koncertní turné.

Marta Töpferová se vrací do Čech Marta Töpferová se vrací do Čech

Marta Töpferová začínala v dětství se zpěvem české lidové a vážné hudby a po emigraci do Spojených Států pokračovala s hudbou ve sboru Seattle Girls Choir. Dále studovala španělštinu, kytaru a sólový zpěv, jak ve Spojených Státech, tak i ve Španělsku a postupně po stopách své oblíbené hudby procestovala Mexiko, Kubu, Portoriko, Argentinu a Guatemalu. V roce 1996 se usadila v New Yorku, kde začala skládat vlastní písně inspirované rytmy jako je kubánský son, venezuelský vals, merengue a argentinská zamba.

Také začala hrát na jihoamerickou kytaru “cuatro”, na kterou se nyní doprovází. Její skladby ve španělštině jsou unikátní svým lyrickým, akustickým, poetickým stylem. Marta již absolovala mnohá turné a koncerty na významných místech jako je Queen Elizabeth Hall v Londýně, na Jazzovém Festivalu ve Vídni, v New Morning v Paříži, na Jazzovém Festivalu v Tanglewoodu, na World Music Festivalu v Chicagu, a mnoha dalších klubech a divadlech po celém světě.



Zpěvačka má za sebou řadu rozhovorů s mezinárodními rozhlasovými i televizními stanicemi a vydala čtyři desky, Flor Nocturna, La Marea (World Village/Harmonia Mundi), Sueňo Verde (Circular Moves) a Homage To Homeland (Lyra Records, vlastní produkce). Na koncertech v Praze a v Trutnově se k doprovodné skupině Marty připojí jako extra host Jiří Stivín.

Turné po ČR a SR:
8.4. Havířov – MKS
9.4. Banská Bystrica
10.4. Trutnov – Jazzinec
11.4. Praha - Palác Akropolis
12.4. Teplice - Jazz Klub

www.martatopferova.com
zavřít