Fernando Saunders v Praze

Vydáno 08.03.2008 | autor: redakce

Baskytarista, Američan Fernando Saunders, přiváží svoji kapelu do pražského Lucerna Music Baru v neděli 9. března, den po učinkování v Noci s Andělem na ČT2.

Fernando Saunders v Praze Fernando Saunders v Praze

Fernando Saunders patří mezi světovou muzikantskou extratřídu, je virtuózní hráč na basovou kytaru, zpěvák a skladatel. Začínal jako člen novátorské rock-jazzové skupiny The Jeff Beck / Jan Hammer Group. V počátku 80.let započal mnohaletou spolupráci jako hráč, producent a častý spoluautor písní s uznávaným představitelem městského rocku Lou Reedem. Je jedním z nejvyhledávanějších studiových a doprovodných muzikantů světových hvězd.

Absolvoval turné a nahrával se členy nejrůznějších uskupení, například: Marianne Faithfull, Steve Winwood, Eric Clapton, Jimmy Page, Joan Baez, John McLaughlin / The Mahavishnu Orchestra, Pat Benetar and Heart. Svoji sólovou kariéru odstartoval na Amnesty International Tour na vyprodaném stadionu v Chile. Poté vydal dvě kritikou uznávaná alba, Cashmere Dreams and The Spin. Jeho třetí sólové album I Will Break Your Fall právě vstoupilo na český trh a na koncertě v Lucerna Music Baru bude samozřejmě k dostání.



Na tomto 75ti minutovém autorském albu Fernando Saunderse uslyšíte i vynikající duety s Marianne Faithfull a s Lou Reedem. V neděli 9.března by byla velká škoda do Lucerna Music Baru nezajít, čeká nás koncert světové úrovně. Fernando Saunders tradičně na jevišti vystřídá baskytaru, kytaru a cello, v doprovodné kapele uslyšíte excelentní bicí, piano, elektrickou kytaru a klávesy. Support obstarají pražtí Madfinger.

www.myspace.com/fernandosaunders
zavřít