Kdo vystoupí na Rock for People?

Vydáno 09.03.2008 | autor: redakce

Festival Rock for People proběhne na bývalém vojenském letišti v Hradci Králové 3. – 5. 7. Organizátoři právě zveřejnili první várku potvrzených interpretů. Na koho se těšit?

Kdo vystoupí na Rock for People? Kdo vystoupí na Rock for People?

Helmet

Na konci devadesátých let minulého století, těsně před tím, než svět zaplavila vlna grunge, se potkává klasicky vzdělaný hudebník Page Hamilton s bubeníkem Johnem Steinerem. V roce 1999 se Helmet (po značném mezinárodním úspěchu a několika albech) dohodli na ukončení kariéry. Hamilton se začal věnovat mnoha zajímavým projektům a proniknul do hudebně zcela odlišných vod. Mimo jiné hrál na kytaru s Davidem Bowiem, skládal hudbu k filmům nebo se věnoval německé kytarové avantgardní scéně. V roce 2004 dostává nabídku k obnovení skupiny a smlouvu od vydavatelství Interscope. Kapela byla sice na světě, ale změny v obsazení ji provázely až do turné s Guns 'n 'Roses na konci roku 2006. K nám však již přijedou v plné síle a představí materiál z nových alb, stejně jako staré hity.



iO


Dennis Poschwatta, Henning Rümenapp a Stefan Ude založili v polovině devadesátých let jednu z nejslavnějších německých skupin Guano Apes. Zpěvačka Sandra Nasic je jedinou bytostí, která v této sestavě z Guano Apes chybí. iO však není o hledání její náhradnice. Tři hudebníci se rozhodli oslovit soulového (!) zpěváka Charlese Simmonse, původem z amerického Kansas City a pozvat jej ke spolupráci na unikátním projektu.

The Locos


Ska-punkoví Ska-P se sice rozpadli, ale zůstali po nich dva důležití pohrobci. První z nich, No Relax, se na ROF představili loni v zimě, druhá kapela - The Locos – na ROF zavítala loni v létě a stala se jedním z nejlepších zážitků celého festivalu. Na četné žádosti je organizátoři letos přiváží znovu. Dostane se vám (kromě vynikající muziky) i vydatné propagandy anti-amerikanismu, která v podání vitálních muzikantů vyznívá opravdu zábavně.



Další potvrzené zahraniční kapely: DEMENTED ARE GO /uk/, DREADZONE /uk/, KARRAS /de/, WATCHA CLAN /fr/, VNV NATION /de/, OUTVILE /ukrajina/, PARK AVENUE /I/, SKOP /de/.

Domácí kapely chybět nebudou. Mezi největší hvězdy domácí scény, které vystoupí na Rock for People, lze zařadit kapely: KABÁT, DIVOKEJ BILL, KRYŠTOF, TATA BOJS, ANETA LANGEROVÁ, COCOTTE MINUTE, XAVIER BAUMAXA & symfonický orchestr, DAVID KOLLER, VYPSANÁ FIXA, MIG 21, SKYLINE, STO ZVÍŘAT, TŘI SESTRY + JAROSLAV UHLÍŘ, WOHNOUT, UNITED FLAVOUR, VLADIMÍR MIŠÍK & ETC a hosté a desítky dalších.

www.rockforpeople.cz
zavřít