Kaiser Chiefs na Rock for People

Vydáno 12.03.2008 | autor: redakce

Festival Rock for People, který proběhne začátkem července, odkryl hlavní tahák letošního ročníku. Na bývalé vojenské letiště v Hradci Králové přijedou 3. července britští Kaiser Chiefs.

Kaiser Chiefs na Rock for People Kaiser Chiefs na Rock for People

Rocková skupina Kaiser Chiefs pochází z Leedsu. Byla založena v roce 1997 a dnes ji tvoří Ricky Wilson (zpěv), Andrew 'Whitey' White (kytara), Simon Rix (baskytara), Nick 'Peanut' Baines (klávesy) a Nick Hodgson (bicí). První album skupiny Kaiser Chiefs vyšlo v roce 2005. Album s názvem Employment bylo inspirována novou vlnou a punkem. Hned první deska zaznamenala nadšené ohlasy.



Úspěch Kaiser Chiefs je založen na koncertních vystoupeních. Již v roce 2005 hráli na hlavním podiu festivalu v Glastonbury, v tom samém roce byli pozváni na koncert Live Aid do Philadelphie, kde otevírali program společně se Stevie Wonderem. V následujícím roce již hráli největší možné koncerty ve Velké Británii: dvě vystoupení odehráli v londýnském Alexandra Palace a další dva na Millenium Square v domovském Leedsu.



Do toho přišla vystoupení na festivalech v Readingu a Leedsu, na T In The Park a Oxygen festivalu. Skupina Kaiser Chiefs bude v létě 2008 vystupovat jako první headliner největších evropských festivalů: Rock Werchter, Isle of Wight Festival, Roskilde, Southside a Hurricane. Pořadatelé Rock for People proto k účasti Britů na českém festivalu dodávají: "Je nám velkou ctí, že mezi těmito slavnými evropskými festivaly bude i Rock for Poeple v České republice."

Na vystoupení Kaiser Chiefs se jejich domácí fanoušci mohou těšit 3. července 2008.
zavřít