Sporto vám nahrají Kardinála

Vydáno 14.04.2008 | autor: redakce

Kapela Sporto chce na koncertech nahrávat fanouškům svoji loňskou desku One Minute Cardinal přímo do jejich přehrávačů a flash disků.

Sporto vám nahrají Kardinála Sporto vám nahrají Kardinála

V listopadu 2007 vydal label Starcastic album One Minute Cardinal kapely Sporto na neobvyklém nosiči - mp3 přehrávači. U příležitosti prvního letošního domácího koncertu kapely přichází vydavatelství s dalším revolučním konceptem distribuce. "Kardinála" budou zájemcům uploadovat přímo na místě, 23. dubna v Paláci Akropolis, do přinesených paměťových médií. Už u příležitosti vydání One Minute Cadinal mluvili členové Sporto o naprosté devalvaci formátu klasického kompaktního disku.



"Vydávání hudby na CD už ztrácí význam - většina fanoušků si ho stejně dřív nebo později převede do MP3. One Minute Cardinal je momentálně dostupný na iTunes, placený download na stánkách starcastic.cz bude připraven v blízké době. Chceme naši hudbu dostat k co nejvíc lidem," říká k nové koncepci Bourek, "a tak je pro nás empétrojka ideální. CD jenom komplikuje distribuci a zvyšuje cenu, za kterou můžeme album prodávat. Internetový download je ale zase neosobní."

Album v kvalitě 320 kbps si tak návštěvníci koncertů Sporto mohou za 99 korun nechat nalít nejen do mp3 přehrávačů, ale i na různé flash disky nebo třeba do foťáku. "Nestandardní USB kabely si ale pro jistotu radši vezměte s sebou," radí Sporto.
zavřít