Planet Festival odkrývá trumfy

Vydáno 07.05.2008 | autor: redakce

Organizátoři Planet Festivalu přivezou do Čech kapelu Hadouken!, kterou britský hudební tisk označuje za jednu z nejnadějnějších kapel celosvětové hudební scény.

Planet Festival odkrývá trumfy Planet Festival odkrývá trumfy

Pětičlenná hudební skupina Hadouken! pochází z anglického Leedsu a kombinuje žánry new rave a grime. Název si kapela vypůjčila z videohry, v níž toto pojmenování znamená útok ohnivou koulí. Hadouken! potvrzují stejně jako například Arctic Monkeys, že získat slušnou základnu fanoušků je v současnosti možné prostřednictvím internetu. Pětici Hadouken! se to podařilo právě pomocí webů Youtube nebo MySpace. Kultovní web MySpace propaguje kapelu dokonce na své úvodní stránce, a Hadouken! tak hlásí čtyři a půl miliónu zhlédnutí.



Jejich početná základna fanoušků se v těchto dnech rozrůstá především díky debutovému albu Music for an Accelerated Culture, které 5. května vyšlo u labelu Atlantic Records (Warner Music).

Planet Festival proběhne 13. a 14. června v aeroklubu Tábor a vystoupí na něm například Bad Religion, Front 242, Beatsteaks, Kosheen, I am X, Zion Train, Ed Rush, Shy FX, Sunshine, Tata Bojs, Khoiba, Skyline, 100°C, UDG, Bow Wave nebo Please the Trees, dohromady tak více než 40 kapel.
zavřít