Moby chce točit s Cartonnage

Vydáno 08.05.2008 | autor: redakce

Česká electropopová skupina Cartonnage pracuje na společné nahrávce s Mobym! Doprovodí ho ve skladbě 257.zero, kterou najdete na Američanově aktuálním albu Last Night.

Moby chce točit s Cartonnage Moby chce točit s Cartonnage

Když na podzim 2006 Moby vydával výběr největších hitů, rozhodl se oslovit francouzsky a španělsky mluvící publikum speciálními verzemi písničky Slipping Away. Francouzskou úpravu skladby, ve které zpívá zpěvačka Mylene Farmer, znají z rádia i posluchači v Čechách. A právě jazykové mutace písně Slipping Away se staly inspirací k vzniku národní verze skladby 257.zero, jejíž originál najdete na albu Last Night.



Původně instrumentální záležitost Cartonnage opatřili anglickým zpěvem a přizpůsobili písničkové struktuře. Nejedná se o klasický remix, součástí zadání bylo přidržet se originálu. Jde tedy spíš o jakýsi vokální re-edit skladby 257.zero. Moby si Cartonnage vybral, protože se mu líbil hlas zpěvačky Vandy Choco.

Společný projekt považuje za velmi zajímavý experiment a zároveň za efektní a nápadité využití možností, které svět moderních technologií nabízí. Nová verze skladby 257.zero s hostujícími Cartonnage vznikla pro využití na česko-slovenském trhu.
zavřít