Bonnie Prince Billy poprvé v Čechách

Vydáno 15.05.2008 | autor: redakce

V pondělí 23. června vystoupí v pražském Lucerna Music Baru legendární postava americké alternativní scény, písničkář Bonnie „Prince“ Billy. Postu předkapely se ujmou Atlantic Cable.

Bonnie Prince Billy poprvé v Čechách Bonnie Prince Billy poprvé v Čechách

Bonnie „Prince“ Billy (vlastním jménem Will Oldham) bývá sice velice často označován za předního představitele tradiční americké country, folk & roots music, avšak on na tuto scénu v pravém slova smyslu úplně nepatří. Pracuje na principech punkové etiky D.I.Y. (urob si sám!), což na klasickém písničkářském poli není príliš obvyklé a navíc se nikdy striktně žádného žánru příliš nedrží.



Jeho nekompromisní přístup ke všemu, co dělá, má blíže spíš ke způsobu, jakým fungovali, resp. fungují např. Fugazi nebo Shellac a jim podobní... Apropos, právě Steve Albini (ex-Big Black, Shellac), který nahrával některé Billyho desky, mu s kloboukem ‚dolů‘ vysekl poklonu za to, jak vůbec Oldhamova hudba vzniká: „On vůbec nezkouší… Lidi, s nimiž chce nahrávat, si vybírá záměrně až krátce před session! Úmyslne hudbu staví do konstantního rizika, kde předem není nic dáno, přesto se mu z nějakého zvláštního důvodu vždycky podaří zachytit ten úžasný a absolutně spontánní moment, který se prostě nazkoušet nedá!“

myspace.com/princebonniebilly
zavřít