Today is the Day uzemní Rock Café

Vydáno 28.05.2008 | autor: redakce

V pátek 6. června proběhne v pražském klubu Rock Café koncert americké kapely Today is the Day, která svou hudbou mixuje hard-core a metal s prvky noise rocku.

Today is the Day uzemní Rock Café Today is the Day uzemní Rock Café

V hudbě Today is the Day se plavíte náladami Roberta Frippa z King Crimson, abyste s dalším zabráním slyšeli Austinovy (kytarista a producent) oblíbence Mayhem, Morbid Angel, Napalm Death a posléze na vás nechá dýchnout Mahavishnu Orchestra, spolu s vlivy Milse Davise, ale vše pečlivě zabaleno v konání Today is the Day. Kapela má na svém kontě osm alb. TITD si vždy nechávali záležet na atmosféře své hudby a nejinak tomu je i u poslední desky Axis of Eden.



Další zajímavou akvizicí večera budou bizarní Jucifer, jejichž debutová deska If Thine Enemy Hunger vyšla v roce 1996 u Relapse Records. Kapela se pohybuje na pomezí rocku, popu, punku a metalu a je často přirovnávána např. k Minor Threat, The Carpenters, přes Slayer k My Bloody Valentine, občas říznutí Pixies, Portishead a Nirvanou. V ČR se jedná o jejich vůbec první vystoupení.

Roli prvních předkapel na sebe páteční večer berou Complete Failure a Four Question Marks.
zavřít