Rock for People: tři týdny do startu

Vydáno 12.06.2008 | autor: redakce

Rock for People se blíží. Letošní ročník festivalu se koná v termínu 3. - 5. července a jeho organizátoři představí návštěvníkům jako hlavní hvězdy festivalu kapely The Offspring, Kaiser Chiefs a Massive Attack.

Rock for People: tři týdny do startu Rock for People: tři týdny do startu

První den festivalu vystoupí hvězdy britské hudební scény Kaiser Chiefs, kteří přijedou představit úspěšné druhé album Yours Truly, Angry Mob (2007). Singl Ruby se dostal až na vrchol britské hitparády a stal se z něj celosvětový hit. Skupina Kaiser Chiefs bude v létě 2008 vystupovat jako první headliner největších a nejprestižnějších evropských festivalů: Rock Werchter, Isle of Wight Festival, Roskilde, Southside, Hurricane a mezi nimi i na Rock for People.



V pátek 4. července přivítá Rock for People americké The Offspring, kteří spolu hrají již přes dvacet let. V současné době jsou ve studiu a pracují na v pořadí osmém studiovém albu, k jehož vydání mělo dojít 10. června. Poslední den festivalu (5. července) vystoupí v Hradci Králové trip-hopová legenda z Bristolu - Massive Attack. Masive Attack napsali významnou kapitolu do dějin moderního popu. Precizní nahrávky, špičkový zvuk a osobitá atmosféra jejich hudby je vždy řadily k hudebním průkopníkům.



Mezi další zahraniční hudební lahůdky festivalu patří například Enter Shikari, Black Mountain, Donots, Flogging Molly, H2O, Holy Fuck, Helmet, Madball, Locos a další. Českou a slovenskou hudební scénu bude reprezentovat například Kabát, Aneta Langerová, Divokej Bill, David Koller, Kryštof, Wohnout, Xavier Baumaxa, Tři sestry, Horkýže slíže a mnoho dalších.

Úplnou novinkou bude letos programové zařazení filmového festivalu Music on Film – Film on Music a hudebně-divadelního projektu Kašpárek v rohlíku, kterým se pobaví v rámci celodenního programu a vlastní scény nejenom děti.

www.rockforpeople.cz
zavřít